Συρία: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την πολύνεκρη επίθεση των τζιχαντιστών στην επαρχία Χάμα

Συρία: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την πολύνεκρη επίθεση των τζιχαντιστών στην επαρχία Χάμα

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές, μετέδωσε  ότι οι περισσότεροι πολίτες που δολοφονήθηκαν στο Ακαρέμπ αποκεφαλίστηκαν και τα μέλη τους ακρωτηριάστηκαν

 Συρία: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την πολύνεκρη επίθεση των τζιχαντιστών στην επαρχία Χάμα
Σοκαριστικές λεπτομέρειες για την ατελείωτη φρίκη που σκορπούν οι τζιχαντιστές στη Συρία μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA για τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση που έκαναν στο κεντρικό τμήμα της χώρας.  

Συγκεκριμένα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές, μετέδωσε  ότι 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου εκατό τραυματίστηκαν στο Ακαρέμπ.
Μετέδωσε ακόμη ότι οι περισσότεροι πολίτες που δολοφονήθηκαν στο Ακαρέμπ αποκεφαλίστηκαν και τα μέλη τους ακρωτηριάστηκαν.
Κλείσιμο

Παρόμοιες αποκαλύψεις έκανε και ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο οποίος ανέφερε ότι τρεις άμαχοι που έχασαν τη ζωή τους στο Ακαρέμπ, ένας άνδρας και δύο παιδιά, αποκεφαλίστηκαν και οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν από σφαίρες.

Κατά τον ίδιο, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το Ακαρέμπ και ένα τμήμα του Μαμπουζέ και παρότι «έφτασαν ενισχύσεις, οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να τους διώξουν», πρόσθεσε ο Άμπντελ Ραχμάν.
  
Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), οι οποίοι εκδιώκονται από τα εδάφη που κατέχουν στη Συρία, διέπραξαν μια πολύνεκρη επίθεση στο κεντρικό τμήμα της χώρας, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους 27 παραστρατιωτικοί.

Τα ξημερώματα οι τζιχαντιστές βομβάρδισαν με σφοδρότητα δύο χωριά στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χάμα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διευκρινίζοντας ότι οι δράστες είχαν πάρει θέση σε υψώματα και σε ταράτσες σπιτιών.

Η επίθεση είχε στόχο το Ακαρέμπ, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι ισμαηλίτες—πρόκειται για παρακλάδι του σιισμού. Στις συγκρούσεις η τζιχαντιστική οργάνωση υπέστη 15 απώλειες.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης