Εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, την «Ελλάδα» της Γερμανίας

Εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, την «Ελλάδα» της Γερμανίας

Στο μεγαλύτερο κρατίδιο της Γερμανίας η «Μέρκελ των Σοσιαλδημοκρατών» Χανελόρε Κραφτ δίνει τη μεγάλη μάχη για να ανανεώσει την πρωθυπουργική της θητεία - Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη στήθος με στήθος με τον Χριστιανοδημοκράτη αντίπαλό της  

Εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, την «Ελλάδα» της Γερμανίας
Το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, η «Ελλάδα της Γερμανίας", ψηφίζει την Κυριακή με την «Μέρκελ των Σοσιαλδημοκρατών» να δίνει τη μεγάλη μάχη για να ανανεώσει την πρωθυπουργική της θητεία. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη στήθος με στήθος με τον Χριστιανοδημοκράτη Άρμιν Λάσετ. Οι κάλπες της Κυριακής θα είναι ένα κρας τεστ για τη Μέρκελ
και τον Σουλτς
Κλείσιμο
ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου καθώς συνήθως στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας κρίνεται ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου Χανελόρε Κραφτ από το κόμμα του Μάρτιν Σουλτς τα βρίσκει «μπαστούνια». Ο Χριστιανοδημοκράτης της Μέρκελ προηγείται μόλις μία μονάδα έναντι της Χανελόρε Κραφτ σε δύο δημοσκοπήσεις (ZDF, Yougov).  Ήδη οι Χριστιανοδημοκράτες έχουν σημειώσει δύο νίκες έναντι των Σοσιαλδημοκρατών, στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόσταϊν και στο Σάαρ
.   

Οι εκλογές της Κυριακής στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας είναι το μεγάλο στοίχημα για την «Μέρκελ του SPD», πρωτοκλασάτο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών Χανελόρε Κραφτ, με την ίδια να επισημαίνει ότι θέλει να κάνει την πατρίδα της πιο δίκαιη, πιο βιώσιμη.

Η Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία είναι το μεγαλύτερο γερμανικό κρατίδιο με 17,8 εκατομμύρια κατοίκους και από το Μάιο του 2010, οι Σοσιαλδημοκράτες συγκυβερνούν με τους Πράσινους.  
Για την γερμανική εφημερίδα "Bild", η Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία είναι ο «βασιλιάς του χρέους». Το κρατίδιο αυτό επιβαρύνει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό με το ποσό των 180 εκατομμυρίων ευρώ. Και για το 2017, το χρέος της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας αναμένεται να ανέλθει στα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το κρατίδιο αυτό έχει το υψηλότερο ποσοστό παιδικής φτώχειας και τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας. Πλήττεται από αδυναμία ανάπτυξης, επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει:Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου "Ifo Institute ", Κλέμενς Φουέστ, η Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία χρειάζεται απεγνωσμένα μια πειστική στρατηγική για την ανάπτυξη.
 
Η Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία κατέχει επίσης το θλιβερό ομοσπονδιακό ρεκόρ διαρρήξεων, καθώς εκεί γίνεται το 1/3 των διαρρήξεων στη Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κρατίδιο με το υψηλότατο δημόσιο χρέος, η Σοσιαλδημοκράτης Χανελόρε Κραφτ και η κοκκινοπράσινη κυβέρνησή της ακολουθούσαν μια πολιτική αύξησης των δημοσίων δαπανών, για την οποία οι πολιτικοί της αντίπαλοι την κατηγορούσαν ότι φέρνει συνθήκες Ελλάδας στη Γερμανία. Το Μάιο του 2012, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων Ράινερ Μπρίντερλε μιλούσε από το βήμα της γερμανικής Βουλής για πολιτική «ελληνοποίησης» της Γερμανίας. Τότε , η Κραφτ αποφάσισε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές και θριάμβευσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης