Τερέζα Μέι: H «Κρουέλα ντε Βιλ των Τόρις» θα επιτρέψει το κυνήγι της αλεπούς!

Τερέζα Μέι: H «Κρουέλα ντε Βιλ των Τόρις» θα επιτρέψει το κυνήγι της αλεπούς!

Το 2004 οι Εργατικοί στη Βρετανία είχαν απαγορεύσει το κυνήγι της αλεπούς και άλλων θηλαστικών με σκύλους - Τι δήλωσε η Τερέζα Μέι για το θέμα σε επίσκεψή της σε εργοστάσιο στο Λιντς

Τερέζα Μέι: H «Κρουέλα ντε Βιλ των Τόρις» θα επιτρέψει το κυνήγι της αλεπούς!
Το κυνήγι της αλεπούς με σκύλους από έφιππους ευγενείς ήταν ένα αγαπημένο «σπορ» των αριστοκρατών στην Γηραιά Αλβιόνα. 

Το 2004, η τότε κυβέρνηση των Εργατικών το είχε απαγορεύσει, αλλά, όπως φαίνεται, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές του Ιουνίου, αν και το κόμμα της προηγείται με ποσοστό 49%, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ICM για τον Guardian, θέλει να επαναφέρει το κυνήγι της αλεπούς!

Κλείσιμο


Κατά την επίσκεψή της την Τρίτη σε εργοστάσιο στο Λιντς η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε: «Αυτή είναι μία κατάσταση για την οποία τα άτομα θα έχουν την μία ή την άλλη άποψη, είτε υπέρ, είτε κατά. Προσωπικά, πάντα μου άρεσε το κυνήγι της αλεπούς και διατηρούμε τη δέσμευσή μας, είχαμε προηγουμένως μια δέσμευση ως Συντηρητικό Κόμμα, να επιτρέψουμε μια ελεύθερη ψήφο. Θα δοθεί στη Βουλή η ευκαιρία να αποφασίσει για το θέμα».

Ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει ότι θα έφερνε το θέμα για ψηφοφορία στη Βουλή αλλά ποτέ δεν προχώρησε. Μετά την δήλωση της Μέι ότι, αν επιστρέψει στην Ντάουνινγκ Στριτ μετά την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Ιουνίου, θα επαναφέρει το θέμα, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων την επέκριναν υπενθυμίζοντας ότι σε έρευνα του περασμένου έτους για το κυνήγι της αλεπούς το 84% των ερωτηθέντων εξέφρασε την αντίθεσή του για την νομιμοποίησή του.



O Sean O'Grady, αρθρογράφος στην ιστοσελίδα Independent, σε σχετικό άρθρο χαρακτηρίζει την Τερέζα Μέι «Κρουέλα ντε Βιλ των Τόρις» και υπογραμμίζει ότι η επαναφορά του κυνηγιού της αλεπούς στην πολιτική ατζέντα δεν είναι σοφή κίνηση εκ μέρους της Βρετανίδας πρωθυπουργού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης