Η πρώτη δημόσια ομιλία Ομπάμα μετά την αποχώρηση από το Λευκό Οίκο

Η πρώτη δημόσια ομιλία Ομπάμα μετά την αποχώρηση από το Λευκό Οίκο

Συμπίπτει με τη συμπλήρωση περίπου 100 ημερών του Τραμπ, του λιγότερου δημοφιλούς προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ με λαοφιλία που δεν ξεπερνά το 42%

Η πρώτη δημόσια ομιλία Ομπάμα μετά την αποχώρηση από το Λευκό Οίκο
Στο Σικάγο, εκεί όπου ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα δώσει σε λίγες ώρες την πρώτη του μεγάλη δημόσια ομιλία.  

Χτες, συναντήθηκε με νεαρά μέλη της οργάνωσης "Chicago Create Real Economic Destiny", όπου ο ίδιος ξεκίνησε στην ηλικία των 25 ετών να απασχολείται ως συντονιστής κοινοτικών προγραμμάτων. 

Κλείσιμο
Τους τελευταίους τρεις μήνες, από τότε δηλαδή που εξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, τόσο ο Μπαράκ όσο και η Μισέλ Ομπάμα επέλεξαν να βρίσκονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.  Όλο αυτό το διάστημα έκαναν διακοπές στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια, μαζί με τον δισεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον. 

Η πρώτη δημόσια ομιλία του Ομπάμα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο συμπίπτει και με τη συμπλήρωση περίπου 100 ημερών του Τραμπ, του λιγότερου δημοφιλούς προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ με λαοφιλία που δεν ξεπερνά το 42%.

Ο Ομπάμα ξεκινά σήμερα με την ομιλία του σε φοιτητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Θα ακολουθήσει μία τελετή απονομής βραβείων στη Βοστόνη και μια σειρά δημοσίων τοποθετήσεων και ομιλιών επί πληρωμή στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και εμφάνιση στο Βερολίνο δίπλα στην Άνγκελα Μέρκελ.

Όσοι πάντως αναμένουν πως ο Ομπάμα θα τα...βάλει με τον Τραμπ, θα περιμένουν για πολύ... Ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πρόκειται να χαλάσει σάλιο για την πολιτική του Τραμπ στο θέμα της μετανάστευσης, την εξωτερική πολιτική ή το περιβάλλον...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης