Αίγυπτος: Σκοτώθηκε ο αρχηγός οργάνωσης παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους

Αίγυπτος: Σκοτώθηκε ο αρχηγός οργάνωσης παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους

Ο Χαμαντίν ήταν ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης, η οποία στο παρελθόν ονομαζόταν Ανσάρ Μπέιτ αλ-Μακτντίς, είναι παρακλάδι του ΙΚ και σήμερα αποκαλείται Επαρχία του Σινά

Αίγυπτος: Σκοτώθηκε ο αρχηγός οργάνωσης παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους
Ένας αρχηγός οργάνωσης της Αιγύπτου που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα σε αεροπορική επιδρομή, ανακοίνωσε σήμερα ο αιγυπτιακός στρατός.

"Μετά το αποτέλεσμα της αεροπορικής επιδρομής της 18ης Μαρτίου...και ύστερα από έρευνα του μηχανισμού ασφαλείας, αποκαλύφθηκε ότι ο Σάλεμ Σάλμι αλ-Χαμαντίν, κατά κόσμον Αμπού Ανάς αλ-Ανσάρι σκοτώθηκε", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Κλείσιμο
Ο Χαμαντίν ήταν ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης, η οποία στο παρελθόν ονομαζόταν Ανσάρ Μπέιτ αλ-Μακτντίς, είναι παρακλάδι του ΙΚ και σήμερα αποκαλείται Επαρχία του Σινά. Ήταν υπεύθυνος για τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση ενόπλων. Τραυματίστηκε θανάσιμα σε αεροπορική επιδρομή, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η οργάνωση δήλωσε πίστη στο ΙΚ το 2014 και υιοθέτησε το όνομα Επαρχία του Σινά. Κατηγορείται για τις δολοφονίες εκατοντάδων Αιγύπτιων στρατιωτών και αστυνομικών από τότε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης