ΗΠΑ εναντίον τζιχαντιστών: Πιθανώς από το 2014 να έχουμε σκοτώσει μόνο 229 αμάχους

ΗΠΑ εναντίον τζιχαντιστών: Πιθανώς από το 2014 να έχουμε σκοτώσει μόνο 229 αμάχους

Από τον Αύγουστο του 2014 έως τα τέλη Φεβρουαρίου, 229 άμαχοι «πιθανώς» βρήκαν τον θάνατο «μη ηθελημένα» από τη δράση της Συμμαχίας στο πλαίσιο της επιχείρησής της «Απόλυτη Αποφασιστικότητα»

ΗΠΑ εναντίον τζιχαντιστών: Πιθανώς από το 2014 να έχουμε σκοτώσει μόνο 229 αμάχους
Η Συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους παραδέχθηκε πως από την έναρξη της ένοπλης δράσης εναντίον του το 2014 έχει προκαλέσει 229 «πιθανά» άμαχα θύματα, σύμφωνα με σημερινό ανακοινωθέν του στρατηγείου της υπό Αμερικανικής διοίκησης συμμαχίας (CJTF).

Στα δεδομένα τούτα δεν συμπεριλαμβάνονται τα δεκάδες θύματα που αποδείχθηκε πως προξενήθηκαν από τις ιδιαίτερα θανατηφόρες επιδρομές που διεξήγε η Συμμαχία στις 17 Μαρτίου στη δυτική περιφέρεια της Μοσούλης, στο Ιράκ.

Κλείσιμο
Από τον Αύγουστο του 2014 έως τα τέλη Φεβρουαρίου, 229 άμαχοι «πιθανώς» βρήκαν τον θάνατο «μη ηθελημένα» από τη δράση της Συμμαχίας στο πλαίσιο της επιχείρησής της «Απόλυτη Αποφασιστικότητα».

Στη χρονική διάρκεια αυτής της επιχείρησης, η Συμμαχία έχει πραγματοποιήσει 41,089 βομβαρδισμούς στη Συρία και το Ιράκ κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Στο ανακοινωθέν προστίθεται ακόμη πως άλλα 43 συμβάντα στο Ιράκ και στη Συρία αποτελούν ακόμη αντικείμενο ερευνών από τη Συμμαχία, ώστε να προσδιορισθεί ο αριθμός των θυμάτων και να διευκρινισθούν οι πιθανές ευθύνες που φέρουν οι δυνάμεις της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης