Βίντεο: Το μετρό στην Πόλη του Μεξικού έχει ένα κάθισμα με πέος

Βίντεο: Το μετρό στην Πόλη του Μεξικού έχει ένα κάθισμα με πέος

"Το κάθισμα του πέους" χαρακτηρίστηκε ως ακατάλληλο, άβολο, ταπεινωτικό αλλά και ενοχλητικό από τον ανδρικό πληθυσμό, όπως αναφέρει το BBC

Βίντεο: Το μετρό στην Πόλη του Μεξικού έχει ένα κάθισμα με πέος
Το ανδρικό μόριο έχει την τιμητική του στο μετρό της Πόλης του Μεξικού. Σ΄έναν συρμό, υπάρχει ένα κάθισμα, ειδικά διαμορφωμένο για το σύμβολο της ανδρικής γονιμότητας...

"Το κάθισμα του πέους" χαρακτηρίστηκε ως ακατάλληλο, άβολο, ταπεινωτικό αλλά και ενοχλητικό από τον ανδρικό πληθυσμό, όπως αναφέρει το BBC. 

Το... προεξέχον πέος και το στήθος που απεικονίζεται στο συγκεκριμένο κάθισμα φέρνει σε αμηχανία τους άνδρες αν και δεν σχεδιάστηκε γι΄αυτό το λόγο. Στόχος του είναι να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν ο γυναίκες την σεξουαλική παρενόχληση. 

"Είναι δυσάρεστο να κάθεστε εδώ, όμως αυτό δεν συγκρίνεται με την σεξουαλική βία που βιώνουν οι γυναίκες στην καθημερινότητά τους", γράφει σ΄ένα σημείο του καθίσματος.

"Το κάθισμα του πέους" δεν είναι μόνιμο. Τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας των γυναικών του ΟΗΕ και των αρχών της Πόλης του Μεξικού με το ανάλογο hashtag #NoEsDeHombres, που στόχο έχει να αναδείξει τη σεξουαλική παρενόχληση στην οποία υπόκεινται οι γυναίκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στο ΥουTube υπάρχει και το ανάλογο βίντεο το οποίο τις τελευταίες δέκα ημέρες είχε 700 χιλιάδες κλικ. Κάποιοι Μεξικανοί επαίνεσαν την ιδέα του ΟΗΕ ενώ άλλοι την θεώρησαν σεξιστική και άδικη για τους άνδρες. 
Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης