Σοκαριστικές φωτογραφίες: Το αμερικανικό Πεντάγωνο λίγα λεπτά μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου

Σοκαριστικές φωτογραφίες: Το αμερικανικό Πεντάγωνο λίγα λεπτά μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου

Πέντε αεροπειρατές - τρομοκράτες της Αλ Κάιντα - έριξαν ένα Boeing των αμερικανικών αερογραμμών της πτήσης 77 στο κτίριο του Πενταγώνου προκαλώντας το θάνατο 184 ανθρώπων

Σοκαριστικές φωτογραφίες: Το αμερικανικό Πεντάγωνο λίγα λεπτά μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου
Εικόνες τρόμου με οσμή θανάτου από την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο, την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το FBI, 16 χρόνια μετά την τραγωδία στις ΗΠΑ με σφραγίδα της Αλ Κάιντα, απεικονίζουν το μέγεθος της καταστροφής και της φρίκης ξυπνώντας μνήμες από την αποφράδα ημέρα. 

Πέντε αεροπειρατές - τρομοκράτες της Αλ Κάιντα - έριξαν ένα Boeing των αμερικανικών αερογραμμών της πτήσης 77 στο κτίριο του Πενταγώνου προκαλώντας το θάνατο 184 ανθρώπων. Πολλές από τις φωτογραφίες δείχνουν τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους έξω από το κτίριο του Πενταγώνου και ανθρώπινο αίμα. 

Κλείσιμο
Αυτή ήταν η εικόνα του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 και για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, φωτογραφίες από την τραγωδία είδαν το φως της δημοσιότητας.



Το Πεντάγωνο είχε δεχθεί κι αυτό επίθεση, όπως οι Δίδυμοι Πύργοι, από την τρομοκρατική οργάνωση "Αλ Κάιντα" με την πτήση 77 της American Airlines να πέφτει πάνω στο κτίριο.



Από την επίθεση έχασαν την ζωή τους 125 άτομα που βρίσκονταν στο Πεντάγωνο, καθώς και οι επιβάτες και το προσωπικό του αεροπλάνου. Αυτή ήταν η πρώτη και σημαντική επίθεση σε κυβερνητικό κτήριο των ΗΠΑ μετά από περίπου 200 χρόνια. Αμέσως μετά την επίθεση, πράκτορες του FBI ξεκίνησαν να ψάχνουν στα ερείπια, ενώ οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά. Μία τεράστια τρύπα είχε δημιουργηθεί εκεί που λίγες ώρες νωρίτερα στρατιωτικό προσωπικό, αλλά και πολίτες, έκαναν την δουλειά τους.





























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης