«Ανέκρουσε πρύμναν» η ΕΕ για τα κονδύλια της προενταξιακής βοήθειας στην Τουρκία

«Ανέκρουσε πρύμναν» η ΕΕ για τα κονδύλια της προενταξιακής βοήθειας στην Τουρκία

Δεν «κόβονται» εξ ολοκλήρου, διευκρινίζει η Κομισιόν - Το «μαχαίρι» αφορά μόνο σε δύο πρότζεκτ που έχουν σχέση με τον τομέα της Δικαιοσύνης, όπου δεν σημειώνεται πρόοδος

«Ανέκρουσε πρύμναν» η ΕΕ για τα κονδύλια της προενταξιακής βοήθειας στην Τουρκία
Δεν «κόβονται» τελικά όλα τα ευρωπαϊκά κονδύλια που λαμβάνει η Τουρκία
από την ΕΕ
Κλείσιμο
ως προενταξιακή βοήθεια
, αλλά δύο πρότζεκτ που έχουν σχέση με τον τομέα της Δικαιοσύνης, στα οποία δεν σημειώνεται καμία πρόοδος από την πλευρά της Άγκυρας.

Αυτό ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μάγια Κοτσίγιαντσιτς.

Αναλυτικά, η εκπρόσωπος Τύπου είπε πως ο Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, αναφερόταν στα λεγόμενα «προενταξιακά κονδύλια», δηλαδή την «χρηματική βοήθεια που οι εταίροι της ΕΕ λαμβάνουν στο πλαίσιο της προοπτικής τους και μέσω των οποίων υποστηρίζουμε την ενταξιακή τους πορεία, αλλά και την προετοιμασία για την απόκτηση της ιδιότητας του μέλους (της ΕΕ)».

Οι τομείς που η Τουρκία λαμβάνει χρηματοδότηση σχετίζονται με «μεταρρυθμίσεις στον τομέα προτεραιότητας, όπως η δημοκρατία, η διακυβέρνηση, η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών, το κράτος δικαίου, τα θεμελιώδη δικαιώματα, κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις».

Η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς συνέχισε, λέγοντας πως «αυτή η προενταξιακή βοήθεια συνδέεται με μεταρρυθμίσεις, που η Τουρκία έχει δεσμευθεί να εκτελέσει. Οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν όσο γρήγορα περιμέναμε, κάτι που έχει επιπτώσεις, όμως το συνολικό πακέτο δεν έχει αλλάξει».

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου κατέληξε, λέγοντας πως «θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και ο Επίτροπος Χαν αναφέρθηκε σε δύο συγκεκριμένα πρότζεκτ στον τομέα της Δικαιοσύνης, που βρίσκονται σε τέλμα, εξαιτίας των μέτρων μετά το πραξικόπημα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης