Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο συγγραφέας του best seller «Οι Γέφυρες του Μάντισον»

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο συγγραφέας του best seller «Οι Γέφυρες του Μάντισον»

Ο Robert James Waller είχε εκδώσει επτά βιβλία, και το best seller του είχε μεταφραστεί σε 35 γλώσσες

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο συγγραφέας του best seller «Οι Γέφυρες του Μάντισον»
Ο Robert James Waller, συγγραφέας του γνωστού διηγήματος «Οι Γέφυρες του Μάντισον» στο οποίο είχε βασιστεί η διάσημη ταινία, με πρωταγωνιστές τους Clint Eastwood και τη Meryl Streep, πέθανε σε ηλικία 77 ετών, όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός του οίκος.

Ο Waller είχε γράψει επτά μυθιστορήματα, όμως οι «Γέφυρες» ήταν αναμφίβολα το πιο επιτυχημένο δημιούργημά του, κυρίως λόγω της ρομαντικής ταινίας του 1992, που χάρισε στην Streep μια ακόμη υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Κλείσιμο
Το best seller του Waller - το οποίο ο ίδιος ισχυριζόταν ότι έγραψε μέσα σε 11 μέρες - αφηγείται την ιστορία του απαγορευμένου έρωτα ενός φωτογράφου του National Geographic με μια παντρεμένη γυναίκα ιταλικής καταγωγής, η οποία τον ξεναγεί στις σκεπαστές γέφυρες της Άιοβα.

Το μυθιστόρημα μεταφράστηκε σε 35 γλώσσες και παρέμεινε στη λίστα των best seller των New York Times για τρία χρόνια, μετατρέποντας τον Waller σε εκατομμυριούχο.

Το Associated Press αναφέρει πως το τελευταίο χρονικό διάστημα ο συγγραφέας ήταν άρρωστος χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει την ασθένεια που αντιμετώπιζε. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης