Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι από άλλες δύο χιονοστιβάδες στις Γαλλικές Άλπεις

Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι από άλλες δύο χιονοστιβάδες στις Γαλλικές Άλπεις

Τρεις Ολλανδοί, περίπου 20 ετών, έκαναν σνόουμπορντ στο χειμερινό θέρετρο Βαλφρεζί της Σαβοΐας - Η δεύτερη χιονοστιβάδα σημειώθηκε στις 'Ανω 'Αλπεις και προκάλεσε τον θάνατο ενός σκιέρ

Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι από άλλες δύο χιονοστιβάδες στις Γαλλικές Άλπεις
Δύο σκιέρ σκοτώθηκαν χθες Τρίτη, ένας εκ των οποίων Ολλανδός, από δύο χιονοστιβάδες που έπληξαν στις Γαλλικές Άλπεις, ενώ δύο ακόμη σκιέρ αγνοούνται, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Τρεις Ολλανδοί, περίπου 20 ετών, έκαναν σνόουμπορντ στο χειμερινό θέρετρο Βαλφρεζί της Σαβοΐας, όταν σημειώθηκε η πρώτη χιονοστιβάδα. Ένας από αυτούς σκοτώθηκε.

Κλείσιμο
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα στις 08:30 ώρα Ελλάδος με τη συνδρομή ελικοπτέρου, αστυνομικών και ομάδας σκυλιών διασωστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις σκιέρ δεν ήταν εξοπλισμένοι με σύστημα εντοπισμού σε περίπτωση χιονοστιβάδας.

Ο συναγερμός σήμανε χθες περίπου στις 20:30 ώρα Ελλάδος αλλά η παρέα πρέπει να είχε παρασυρθεί από τη χιονοστιβάδα νωρίτερα, σε χρόνο που μένει να καθοριστεί από την έρευνα, σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία.

Η δεύτερη χιονοστιβάδα σημειώθηκε στις 'Ανω 'Αλπεις και προκάλεσε τον θάνατο ενός σκιέρ, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή.

Χθες Τρίτη, η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο κίνδυνος να εκδηλωθούν χιονοστιβάδες στις 'Ανω 'Αλπεις, όπως και στην Σαβοϊα, ήταν υψηλός, στο τέσσερα μιας πενταβάθμιας κλίμακας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης