Πολύ κοντά στην πλήρη ανακατάληψη της Μοσούλης ο ιρακινός στρατός

Πολύ κοντά στην πλήρη ανακατάληψη της Μοσούλης ο ιρακινός στρατός

Το κεντρικό κτίριο διοίκησης της πόλης είναι στα χέρια των Ιρακινών αλλά και το υποκατάστημα της κεντρικής τράπεζας στη Μοσούλη - Δεκάδες τζιχαντιστές σκοτώθηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους

Πολύ κοντά στην πλήρη ανακατάληψη της Μοσούλης ο ιρακινός στρατός
Oι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ έθεσαν σήμερα υπό τον ελέγχό τους το υποκατάστημα της κεντρικής τράπεζας στη Μοσούλη, το οποίο λεηλατήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος, κατά την κατάληψη της πόλης, το 2014, σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο.

Οι ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν επίσης, το κτίριο του δικαστηρίου του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον αντισυνταγμτάρχη Αμπντέλ αλ-Μοχαμαντάουϊ, εκπρόσωπο των ειδικών δυνάμεων του υπουργείου των Εσωτερικών στο Ιράκ.

«Σκοτώθηκαν δεκάδες τζιχαντιστές» δήλωσε ο ίδιος αναφορικά με τις απώλειες του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο είχε υπό τον ελέγχό του, το κτίριο.

Το δικαστήριο αυτό, είχε γίνει γνωστό για τη σκληρότητα των αποφάσεων που εξέδιδε. Μεταξύ αυτών, λιθοβολισμοί, πτώσεις ανθρώπων από κτίρια, αποκεφαλισμοί, αλλά και ακρωτηριασμοί χεριών, στο πλαίσιο της εξτρεμιστικής ιδεολογίας των τζιχαντιστών.

Κλείσιμο
Η κατάληψη του αναφερόμενου κτιριακού συγκροτήματος, θα βοηθήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ, να επιτεθούν στους τζιχαντιστές στο κέντρο της παλιάς πόλης, υπό το πλαίσιο των επιθετικών επιχειρήσεων ανακατάληψης της Μοσούλης.

Τόσο το υποκατάστημα της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράκ, όσο και το δικαστήριο είναι στην ίδια περιοχή με το κεντρικό κτίριο διοίκησης, στο οποίο επιτέθηκαν τη νύχτα οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης