Βίντεο: Χαριτωμένο ιπποποταμάκι σώζεται από βέβαιο θάνατο χάρη σε φιλοζωική οργάνωση

Βίντεο: Χαριτωμένο ιπποποταμάκι σώζεται από βέβαιο θάνατο χάρη σε φιλοζωική οργάνωση

Η μικρούλα Χάμπτι είχε εγκαταλειφθεί από τη μαμά της στην Κένυα και είχε κολλήσει για μέρες στη λάσπη ενός βάλτου

Βίντεο: Χαριτωμένο ιπποποταμάκι σώζεται από βέβαιο θάνατο χάρη σε φιλοζωική οργάνωση
Ακόμα και τα πιο μεγαλόσωμα «μωρά» της φύσης είναι ευάλωτα μπροστά στους κινδύνους της ζωής και χρειάζονται κάποιον να τα «ξεκολλήσει» από τα δύσκολα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Χάμπτι, ενός γλυκύτατου θηλυκού ιπποπόταμου, ηλικίας λίγων μόλις ημερών, η οποία είχε την ατυχία να εγκαταλειφθεί από τη μαμά του και, κατόπιν, να κολλήσει στις λάσπες ενός βάλτου στην Κένυα, φτάνοντας στο χείλος του θανάτου.

Κλείσιμο




Ευτυχώς για την μικρούλα Χάμπτι, κάποιος έτυχε να ακούσει τα απεγνωσμένα μουγκρητά της και να ειδοποιήσει την οργάνωση για την προστασία της άγριας ζωής, David Sheldrick Wildlife Trust. 



Αμέσως, εργαζόμενοι της οργάνωσης έσπευσαν να απεγκλωβίσουν την μικρούλα, η οποία είχε αφυδατωθεί και είχε υποστεί βαριά εγκαύματα από τον ήλιο. 



Το τυχερό - μέσα στην ατυχία του - πλασματάκι μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε μία από τις φάρμες της οργάνωσης, όπου δέχτηκε τις εντατικές φροντίδες των εθελοντών. Σήμερα, λίγες μέρες μετά την περιπέτεια που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή, η Χάμπτι χαίρει άκρας υγείας και παίζει ανέμελη στο προσωρινό της σπίτι, όπου θα παραμείνει μέχρι την ενσωμάτωσή της  στη φύση.



Δείτε φωτογραφίες μετά την ανάρρωσή της


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης