Βασανιστές ζώων τρύπησαν με καρφί το κρανίο σκύλου ενώ ήταν ζωντανός

Βασανιστές ζώων τρύπησαν με καρφί το κρανίο σκύλου ενώ ήταν ζωντανός

Κρίθηκαν ένοχοι και τιμωρήθηκαν με 4 μήνες φυλάκιση ο καθένας - Μεγάλες αντιδράσεις από φιλοζωική οργάνωση, η οποία ζητά την αυστηροποίηση των ποινών

Βασανιστές ζώων τρύπησαν με καρφί το κρανίο σκύλου ενώ ήταν ζωντανός
Σοκάρουν οι φωτογραφίες και οι λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά την εκδίκαση μίας υπόθεσης βασανισμού ζώων από δύο άνδρες, οι οποίοι τρύπησαν με μεγάλο καρφί το κρανίο ενός σκύλου, ενώ αυτός ήταμν ζωντανός.

Ο 60χρονος Ρίτσαρντ Φιντς και ο 59χρονος Μάικλ Χέθκοκ στγη Βρετανία, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο μετά από καταγγελίες για βασανισμό ζώων. Τα πειστήρια που παρουσιάστηκαν ήταν συγκλονιστικά. Μία φωτογραφία από ακτινογραφία που υποβλήθηκε ένα τεριέ, δείχνει το άτυχο ζώο να έχει καρφωμένο στο κρανίο του ένα μεγάλο καρφί, το οποίο ξεκινούσε από την κορυφή και έφτανε σχεδόν μέχρι τον λαιμό του.

Κλείσιμο
Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο βασανιστές και τους επέβαλλε από τέσσερις μήνες φυλάκιση. Η ανώτερη ποινή που προβλέπεται για βασανισμό ζώων είναι έξι μήνες φυλάκιση, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της οργάνωσης Battersea Dogs and Cats.

Τα μέλη της φιλοζωικής αυτής εταιρείας απαιτούν την αλλαγή του νομικού πλαισίου και τον ορισμό αυστηρότερων ποινών, καθώς θεωρούν ότι οι παρούσες δεν λειτουργούν αποτρεπτικά για τους επίδοξους βασανιστές.

Ο 59χρονος Μάικλ Χέθκοκ κρίθηκε ένοχος διότι κάρφωσε ένα μεγάλο καρφί στο κρανίο ενός σκύλου ράτσας Τεριέ, ενώ ήταν ζωντανός. Ο 6οχρονος Ρίτσαρντς Φιντς τιμωρήθηκε ως συνεργός στη βάρβαρη αυτή πράξη.

Στο δικαστήριο δήλωσαν ότι προέβησαν στη συγκεκριμένη πράξη διότι δεν μπορούσαν να αντέξουν το οικονομικό βάρος της ευθανασίας, καθώς ο γηραιός σκύλος είχε αρχίσει να τυφλώνεται και να κουφένεται.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης