Λονδίνο: 9χρονο αγόρι υποσχέθηκε υποταγή στο ISIS μπροστά σ’ όλους τους συμμαθητές του

Λονδίνο: 9χρονο αγόρι υποσχέθηκε υποταγή στο ISIS μπροστά σ’ όλους τους συμμαθητές του

Πριν ταχθεί υπέρ του ISIS, υπήρξε θύμα bulling στο σχολείο και έπαιζε βιντεο-παιχνίδια που οργάνωναν επιθέσεις σε αεροδρόμια 

Λονδίνο: 9χρονο αγόρι υποσχέθηκε υποταγή στο ISIS μπροστά σ’ όλους τους συμμαθητές του
Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα 9χρονο αγόρι από το Λονδίνο έπειτα από τη δήλωση του για υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο 9χρονος, Haroon, προέβη σ’ αυτή τη δήλωση, έπειτα από ένα φρικιαστικό βίντεο αποκεφαλισμού από το ISIS που παρακολούθησε στο διαδίκτυο. Ο ίδιος έκανε τη συγκλονιστική αυτή δήλωση σε μια τάξη στο Λονδίνο, καθώς οι άρρωστοι ισλαμιστές δολοφόνοι, του είχαν γίνει πια έμμονη ιδέα.

Κλείσιμο
Ο νεαρός έπεσε θύμα της προπαγάνδας των Ισλαμιστών εξτρεμιστών, ενώ στο παρελθόν είχε υποστεί περιστατικά bulling από τους συμμαθητές του, στο σχολείο. Ο ίδιος έπειτα από την ομολογία του αυτή, χαρακτηρίστηκε ως «τρομοκράτης» από τους συμμαθητές του.
 


Ο Haroon άρχισε να ερευνά το ISIS, έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχτηκε το Παρίσι, το Νοέμβριο του 2015, αλλά σύντομα έπεσε σε μερικές από τις πιο σκοτεινές γωνιές του διαδικτύου και παρακολούθησε άρρωστα βασανιστήρια αλλά και προπαγανδιστικά βίντεο του ISIS. Πιο συγκεκριμένα το νεαρό αγόρι, παρακολούθησε ένα βίντεο όπου το ISIS αποκεφαλίζει και πυρπολεί κρατούμενους.

Ο 9χρονος συνήθιζε να παίζει μέχρι και βιντεο-παιχνίδια που οργάνωναν επιθέσεις σε αεροδρόμια.

Έπειτα από αυτή την ανησυχητική ομολογία του στο σχολείο, ο Haroon παραπέμφθηκε στο πρόγραμμα Government's Prevent, που στόχο έχει την καταπολέμηση του ριζοσπαστικού εξτρεμισμού.

Ο υπεύθυνος κοινωνικός λειτουργός του, ανέφερε ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπίζονται ριζοσπαστικές πεποιθήσεις πριν προκαλέσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα και συμπλήρωσε ότι ο Haroon είναι πολύ μακριά από το να αποτελέσει σοβαρή απειλή, αλλά θα μπορούσε να είχε πέσει στα χέρια των υποστηρικτών του ISIS και να είχε σοβαρότερες επιρροές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης