Με μία ψήφο διαφορά: Η ζάμπλουτη Μπέτσι Ντεβός είναι η νέα υπουργός Παιδείας του Τραμπ

Με μία ψήφο διαφορά: Η ζάμπλουτη Μπέτσι Ντεβός είναι η νέα υπουργός Παιδείας του Τραμπ

Με την ψήφο του αντιπροέδρου των ΗΠΑ εγκρίθηκε τελικά από τη Γερουσία των ΗΠΑ ο διορισμός της νέας υπουργού Παιδείας Μπέτσι Ντεβός, μιας Ρεπουμπλικανής δισεκατομμυριούχου που έχει ταχθεί υπέρ των ιδιωτικών σχολείων

Με μία ψήφο διαφορά: Η ζάμπλουτη Μπέτσι Ντεβός είναι η νέα υπουργός Παιδείας του Τραμπ
Με ψηφοφορία οριακή πέρασε από την ολομέλεια της αμερικανικής Γερουσίας η υποψηφιότητα της δισεκατομμυριούχου Μπέτσι Ντεβός που θα αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο Παιδείας.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πένς ήταν εκείνος που έλυσε τον γόρδιο δεσμό καθώς οι ψήφοι των Γερουσιαστών είχαν μοιραστεί στη μέση, 50-50.

Κλείσιμο
Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία, όπως γράφει το BBC, που χρειάστηκε η παρέμβαση του αντιπροέδρου για να περάσει μια υποψηφιότητα υπουργού. Αν η Ντεβός μπλοκαριζόταν και δεν έπαιρνε το πράσινο φως της Γερουσίας θα έγραφε τη δική της ιστορία καθώς θα ήταν μόλις το δέκατο άτομο, από τη γέννηση των Ηνωμένων Πολιτειών, που αν και προτάθηκε από τον Πρόεδρο δεν κατάφερε να πάρει την έγκριση του Σώματος.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία η Ντεβός έγραψε στο Twitter πως είναι τιμή να υπηρετήσει ως υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: «Ας βελτιώσουμε τις επιλογές για όλους τους Αμερικανούς μαθητές».

Οι Δημοκρατικοί έδωσαν μάχη μέχρις εσχάτων προσπαθώντας να μην περάσει η υποψηφιότητα Ντεβός με τη διαδικασία στη Γερουσία να διαρκεί 24 ώρες, ελπίζοντας περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές να συνταχθούν με το «όχι», χωρίς όμως αποτέλεσμα. Την υποψηφιότητα δεν στήριξε κανένας Δημοκρατικός ενώ αντιτάχθηκαν και δύο Ρεπουμπλικάνοι.

Οι επικριτές της θεωρούν τη Ντεβός παντελώς ακατάλληλη για το υπουργείο Παιδείας ενώ τον Ιανουάριο το όνομά της είχε λάβει πολλή δημοσιότητα ύστερα από δήλωσή της πως ένα σχολείο στο Γουαιόμινγκ ίσως χρειαζόταν ένα όπλο για να αμυνθεί απέναντι στις αρκούδες γκρίζλι.

Την ώρα της ψηφοφορίας έξω από το Καπιτώλιο διαδήλωναν οργανώσεις εκπαιδευτικών και ο Σύνδεσμος για τα Πολιτικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η 59χρονη είναι ζάμπλουτη χρηματοδότης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ο σύζυγός της είναι επικεφαλής της εταιρείας Amway και ο αδελφός της Erik Prince ιδρυτής της αμφιλεγόμενης εταιρείας Blackwater.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης