Απίστευτη φωτογραφία: 80 αρπακτικά πτηνά ταξιδεύουν με το αεροπλάνο της γραμμής

Απίστευτη φωτογραφία: 80 αρπακτικά πτηνά ταξιδεύουν με το αεροπλάνο της γραμμής

Το «παρακαλώ προσδεθείτε» σ' αυτή την πτήση απευθυνόταν σε επιβάτες... αλλιώτικους

Απίστευτη φωτογραφία: 80 αρπακτικά πτηνά ταξιδεύουν με το αεροπλάνο της γραμμής
Viral έχει γίνει η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από τον επιχειρηματία Αχμέτ Γιασάρ και η οποία δείχνει, όχι ένα, ούτε δύο αλλά... ογδόντα αρπακτικά πτηνά να βρίσκονται σε πτήση για την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο ίδιος μιλώντας στο BBC είπε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε από ένα φίλο του που εργάζεται ως πιλότος στην αεροπορική εταιρεία όπου πραγματοποιήθηκε η πτήση. Ο  Αχμέτ Γιασάρ, όμως δε θέλησε να δώσει το όνομά του στη δημοσιότητα το όνομα, καθώς ο ίδιος ο πιλότος δεν το επιθυμούσε.

Κλείσιμο
Το ανώτατο όριο που επιτρέπεται στην οικονομική θέση των αεροπορικών εταιρειών είναι έξι γεράκια. Όμως η ζήτηση για τα συγκεκριμένα πτηνά ήταν τόσο μεγάλη που η αεροπορική εταιρεία Lufthansa αφιέρωσε ολόκληρη την πτήση της για τη μεταφορά γερακιών. 

Η ζήτηση των γερακιών είναι πολύ μεγάλη, καθώς οι κυνηγοί τα χρησιμοποιούν για να τους βοηθούν έτσι ώστε να εστιάζουν πιο εύκολα στη λεία τους. Η αγαπημένη λεία των κυνηγών είναι η Ασιατική houbara bustard. Ένα ζώο που μοιάζει με μικρή γαλοπούλα.  

Ο ίδιος δηλώνει χαρακτηριστικά: «Είναι αρκετά σύνηθες για τις αεροπορικές εταιρείες στη Μέση Ανατολή να μεταφέρουν αρπακτικά πτηνά. Σε αυτή την περίπτωση κάθε γεράκι εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 8.000 δολάρια. Η εικόνα που δημοσίευσα έχει γίνει viral και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου, πιστεύεται ότι τα συγκεκριμένα πτηνά πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για το κυνήγι χηνών».

Το κυνήγι είναι πολύ διαδεδομένο στη Μέση Ανατολή. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Δεκέμβριο του 2015, ένοπλοι άντρες απήγαγαν τουλάχιστον 27 κυνηγούς από το Κατάρ- συμπεριλαμβανομένων των μελών της άρχουσας οικογένειας - σε μια ερημική περιοχή του Ιράκ κοντά στα σύνορα.



Δείτε βίντεο:
Αρπακτικά πτηνά ταξιδεύουν με το αεροπλάνο της γραμμής


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης