ΗΠΑ: Χιλιάδες λαού στους δρόμους ενάντια στο διάταγμα Τραμπ για τους μετανάστες

ΗΠΑ: Χιλιάδες λαού στους δρόμους ενάντια στο διάταγμα Τραμπ για τους μετανάστες

Διαδηλώσεις σε Βοστώνη, Μαϊάμι (στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης), Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Χιούστον, Ντιτρόιτ, Λος Άντζελες, Ατλάντα, Ντάλας και αλλού - Ξένοι ηγέτες τον «κατακεραυνώνουν»

ΗΠΑ: Χιλιάδες λαού στους δρόμους ενάντια στο διάταγμα Τραμπ για τους μετανάστες
Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, χιλιάδες πολίτες στις ΗΠΑ έχουν βγει στους δρόμους και διαδηλώνουν κατά του νέου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ
, με αφορμή την απόφαση-διάταγμα που εξέδωσε κατά των μεταναστών.

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, το διάταγμα που εξέδωσε ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου προβλέπει την απαγόρευση εισόδου στη χώρα για πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών (Ιράν, Ιράκ, Λιβύης, Σομαλίας, Σουδάν, Συρίας και Υεμένης), αλλά και για πρόσφυγες συνολικότερα.

Οι αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο ήταν έντονες, τόσο από πολιτικά πρόσωπα όσο και από απλούς πολίτες.

Την Κυριακή το μεσημέρι (ώρα ΗΠΑ) χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον, με κατεύθυνση προς τον Λευκό Οίκο. Κρατώντας αμερικανικές σημαίες και αυτοσχέδια πλακάτ διαμαρτύρονταν για το διάταγμα Τραμπ για τη μετανάστευση, αλλά και για την απόφασή του να χτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

«Ντροπή», «Όχι μίσος, όχι φόβος», «Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι εδώ», «Όχι απαγόρευση, όχι τείχος» είναι μόνο μερικά από όσα αναγράφονται στα πλακάτ που κρατούν στα χέρια τους οι διαδηλωτές.

Ανάλογες διαδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως στη Βοστώνη, στο Μαϊάμι (στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης), στη Νέα Υόρκη, στη Φιλαδέλφεια, στο Χιούστον, στο Ντιτρόιτ, στο Λος Άντζελες, στην Ατλάντα, στο Ντάλας και αλλού.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση εισόδου ισχύει ήδη από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, λίγες ώρες μετά την υπογραφή Τραμπ και αφορά ακόμα και σε πολίτες που έχουν διπλή υπηκοότητα.



  

Συνεπεία αυτής, χάος έχει προκληθεί στις αερομεταφορές, καθώς, εκτός του ότι τα πληρώματα που διαθέτουν διαβατήριο των χωρών αυτών δεν μπορούν να μπουν στις ΗΠΑ, πλέον οι εταιρείες αναγκάζονται να επιστρέψουν χρήματα σε ταξιδιώτες των χωρών αυτών, καθώς δεν μπορούν να ταξιδέψουν!

Όπως αναφέρει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), το οποίο εστάλη σε αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο χθες, Σάββατο, το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατέλαβε εξαπίνης τις εταιρείες του κλάδου των αερομεταφορών.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων των ΗΠΑ ενημέρωσε την IATA για τους νέους κανόνες το απόγευμα του Σαββάτου, προστίθεται στο μήνυμα και διευκρινίζεται πως όλα τα μέλη πληρωμάτων που έχουν διαβατήρια χωρών όπως το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων πιλότων και αεροσυνοδών, απαγορεύεται να εισέλθουν στην αμερικανική επικράτεια.

Ήδη η βρετανική British Airways ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να επιστρέψει τα χρήματα του εισιτηρίου ή να επιτρέψει στους πελάτες τους αυτούς να κλείσουν για άλλες ημερομηνίες τα εισιτήριά τους!

Το γεγονός έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός ΗΠΑ, με ηγέτες, διάσημους, επιχειρηματίες, οργανισμούς, αλλά και απλούς πολίτες να δηλώνουν εμφατικά την αντίθεσή τους στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης