Ισραήλ: Συναγερμός για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση στη χερσόνησο του Σινά

Ισραήλ: Συναγερμός για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση στη χερσόνησο του Σινά

Η οδηγία «Επιπέδου 1» η οποία εκδόθηκε σήμερα προς τους παραθεριστές της περιοχής θεωρείται η πιο σοβαρή προειδοποίηση που εκδίδει η αντιτρομοκρατική

Ισραήλ: Συναγερμός για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση στη χερσόνησο του Σινά
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ισραήλ εξέδωσε σήμερα κατεπείγουσα προειδοποίηση προς όσους πολίτες της χώρας τυχόν παραθερίζουν στη χερσόνησο του Σινά --η οποία σαρώνεται από ανταρτοπόλεμο τζιχαντιστών-- να την εγκαταλείψουν την περιοχή, τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος επικείμενης επίθεσης.
   
Η έκδοση προειδοποιήσεων προς τους Ισραηλινούς που παραθερίζουν στο Σινά για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν εκεί είναι συχνές. Ωστόσο η οδηγία «Επιπέδου 1» η οποία εκδόθηκε σήμερα θεωρείται η πιο σοβαρή προειδοποίηση που εκδίδει η αντιτρομοκρατική.
   
Κλείσιμο
Η απειλή είναι «μεγάλη» και «ισχυρή», κατά την αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ισραήλ, η οποία διαβλέπει «πιθανότητα επιθέσεων εναντίον τουριστικών τοποθεσιών στην περιοχή του Σινά άμεσα».
   
Η 25η Ιανουαρίου είναι η επέτειος της λαϊκής εξέγερσης που ανέτρεψε το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ και τα τελευταία χρόνια έχουν διαπραχθεί πολύνεκρες επιθέσεις κατά την επέτειο αυτή.
   
Το Ισραήλ και η Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία ειρήνης το 1978. Η ανατολική ακτή της χερσονήσου του Σινά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης