Φυσικά δεν θα πληρώσουμε το τείχος του Τραμπ, δηλώνει ο πρόεδρος του Μεξικού

Φυσικά δεν θα πληρώσουμε το τείχος του Τραμπ, δηλώνει ο πρόεδρος του Μεξικού

«Το Μεξικό μπορεί να επενδύσει σε πιο ασφαλή σύνορα, αλλά όχι σε τείχος», δήλωσε ο Ενρίκε Πένια Νιέτο

Φυσικά δεν θα πληρώσουμε το τείχος του Τραμπ, δηλώνει ο πρόεδρος του Μεξικού
Λίγες ώρες μετά την πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αμερικανός Μίδας Ντόναλντ Τραμπ
, ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο, ξεκαθάρισε ότι δεν θα βάλει το χέρι στην... τσέπη για να κτιστεί τείχος στα σύνορα των δύο χωρών. 

Κλείσιμο
Αυτή ήταν η απάντηση του Μεξικανού προέδρου στις νέες δηλώσεις του 45ου προέδρου των ΗΠΑ ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην κατασκευή του τείχους, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, διεκδικώντας στη συνέχεια αποζημίωση από το Μεξικό.

«Είναι γεγονός ότι έχουμε ορισμένες διαφορές με την επόμενη διακυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως το ζήτημα του τείχους, για το οποίο φυσικά το Μεξικό δεν θα πληρώσει», δήλωσε ο πρόεδρος του Μεξικού υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα της ασφάλειας των συνόρων είναι αμφίδρομο: «Το Μεξικό θα επιδιώξει να διαπραγματευτεί με τη νέα κυβέρνηση Τραμπ σε θέματα που αφορούν το εμπόριο, την ασφάλεια και τη μετανάστευση αλλά δεν θα πληρώσει για να κτιστεί για ένα τείχος στα σύνορα των δύο χωρών». 

Μιλώντας σε ακροατήριο ξένων διπλωματών, ο Νιέτο επεσήμανε ότι θα συνεχίσει να προωθεί την ενοποίηση του ελεύθερου εμπορίου στη βόρεια Αμερική. «Το Μεξικό μπορεί να επενδύσει σε πιο ασφαλή σύνορα, αλλά όχι σε τείχος», πρόσθεσε, ωστόσο πως «οι οι ΗΠΑ είναι συνυπεύθυνες για τη μετανάστευση και θα πρέπει να εργαστούν για να σταματήσουν τη ροή παράνομων όπλων προς το νότο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης