ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δράστης που κρατούσε ομήρους σε τράπεζα στην Αλαμπάμα

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δράστης που κρατούσε ομήρους σε τράπεζα στην Αλαμπάμα

Απελευθερώθηκαν οι οκτώ όμηροι και δήλωσαν καλά στην υγεία τους - Δείτε βίντεο από την επέμβαση της SWAT

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δράστης που κρατούσε ομήρους σε τράπεζα στην Αλαμπάμα
Κατάσταση ομηρίας σε τράπεζα που βρίσκεται δίπλα στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, στις ΗΠΑ, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης. Ο ένοπλος εισέβαλε στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, στην Τουσκαλούσα, πριν η τράπεζα ανοίξει τις πόρτες της για το κοινό. Η κατάσταση ομηρίας διήρκεσε δύο ώρες και μετά από επέμβαση της αστυνομίας, ο δράστης συνελήφθη και οι οκτώ όμηροι απελευθερώθηκαν, ενώ βρίσκονται καλά στην υγεία τους.

Ο πρόεδρος της τράπεζας, Στιβ Σουόφορντ είχε δηλώσει ότι οι υπάλληλοι βρίσκονται καλά στην υγεία τους, αλλά παραμένει άγνωστος ο αριθμός των ομήρων μέσα στο κτίριο.

Κλείσιμο
Το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα εξέδωσε ανακοίνωση προς τους φοιτητές να παραμείνουν στις εστίες τους και στα άλλα υποστηρικτικά κτίρια του κάμπους, καθώς η αστυνομία ετοιμαζόταν να επέμβει.

Ο ένοπλος άνδρας εισέβαλε στην τράπεζα λίγα λεπτά πριν ανοίξει. Η αστυνομία προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον δράστη, ώστε να μάθει τα αιτήματά του και να διαπιστώσει πόσοι άνθρωποι βρίσκονται μέσα στο κτίριο και τι ακριβώς συμβαίνει.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας είχαν αναπτυχθεί σε πολλά σημεία, ενώ είχε σηκωθεί και ελικόπτερο, προκειμένου να ελέγχεται καλύτερα η περιοχή. 

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, οι άνδρες της SWAT μπήκαν στο κτίριο και ο δράστης παραδόθηκε δίχως να προβάλει αντίσταση ή να προβεί σε άλλη πράξη βίας. Την επικοινωνία με τον δράστη είχε αναλάβει ο ειδικός διαπραγματευτής του FBI.

Δείτε βίντεο από τις ετοιμασίες της SWAT για την επέμβαση στην τράπεζα... 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης