Σκελετός δεινοσαύρου πουλήθηκε σε δημοπρασία για 1,1 εκατ. ευρώ!

Σκελετός δεινοσαύρου πουλήθηκε σε δημοπρασία για 1,1 εκατ. ευρώ!

Πρόκειται για έναν Αλλόσαυρο 7 μέτρα μήκος και 2 μέτρα ύψος, ο οποίος έζησε πριν από 153 εκατ. χρόνια

Σκελετός δεινοσαύρου πουλήθηκε σε δημοπρασία για 1,1 εκατ. ευρώ!
Στην εποχή που ζούμε, υπάρχει κάτι που δεν αποτιμάται σε χρήματα; Προφανώς όχι. Ακόμη και η ανθρώπινη ζωή, έχει ένα... κόστος και μία... συγκεκριμένη αξία. Στην περίπτωσή μας, ωστόσο, η φαντασία υπολείπεται της πραγματικότητας, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας που θα μπορούσε να διανοηθεί ότι θα έβγαινε σε δημοπρασία ένας... σκελετός δεινοσαύρου! Και όμως είναι πραγματικότητα και δη για το ποσό του 1,1 εκατ. ευρώ!

Κλείσιμο


Πρόκειται για τον σκελετό ενός Αλλόσαυρου, ο οποίος έζησε πριν από 153 εκατ. χρόνια, στο τελείωμα της Ιουρασικής περιόδου. Είναι 7 μέτρα μήκος και 2 μέτρα ύψος και βγήκε στη δημοπρασία για το ποσό του 1,1 εκατ. ευρώ στον οίκο Aguttes, στη Λιόν της Γαλλίας. Αγοραστής εμφανίζεται ένας Γάλλος, ο οποίος ωστόσο, θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.



Ο οίκος δημοπρασίας ανακοίνωσε ότι ο σκελετός του Αλλόσαυρου θα παραμείνει στη Γαλλία και θα εξακολουθήσει να εκτίθεται στο κοινό, προκειμένου να μαθαίνουν οι νέες γενιές την ιστορία του κόσμου. Ο Κεν, όπως ονομάζεται, ανακαλύφθηκε το 2013. Το κρανίο του είναι ένα από τα πέντε καλύτερα διατηρημένα στον κόσμο. 

Το συγκεκριμένο δείγμα αφορά νεαρό Αλλόσαυρο, καθώς το είδος αυτός έφτανε τα 12 μέτρα ύψος και αρκετά μέτρα μήκος. Ο υπεύθυνος του οίκου δημοπρασίας, Claude Agutte, δήλωσε ότι «αυτό ήταν το πιο περίεργο αντικείμενο που έχω ποτέ πουλήσει. Για την καριέρα μου, ήταν μία μεγάλη στιγμή».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης