Βίντεο: Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τη Μαδρίτη ενάντια στη λιτότητα του Ραχόι

Βίντεο: Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τη Μαδρίτη ενάντια στη λιτότητα του Ραχόι

Το κίνημα 22M, του οποίου το όνομα σημαίνει «22 Μαρτίου», η ημερομηνία της πρώτης  Πορείας Αξιοπρέπειας το 2014, γεννήθηκε μέσα από τη δημόσια δυσαρέσκεια με τη δεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ήρθε στην εξουσία το 2011 και υιοθέτησε μια σειρά μέτρων λιτότητας

Βίντεο: Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τη Μαδρίτη ενάντια στη λιτότητα του Ραχόι
Ενάντια στις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης Ραχόι, διαδήλωσαν χιλιάδες στο κέντρο της Μαδρίτης.

Υποστηρίζουν ότι δημιουργούν ανισότητες και ζητούν να σταματήσουν οι περικοπές στην παιδεία και οι αλλαγές στην αγορά εργασίας.

Κλείσιμο
«Νομίζω ότι η διαμαρτυρία είναι καθήκον, γιατί η χώρα δεν πηγαίνει καλά. Και πάνω απ‘όλα εμείς οι νέοι, έχουμε αβεβαιότητα. Πρέπει να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, πρέπει να δούμε κάτι για να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια».

Το κίνημα 22M, του οποίου το όνομα σημαίνει «22 Μαρτίου», η ημερομηνία της πρώτης  Πορείας Αξιοπρέπειας το 2014, γεννήθηκε μέσα από τη δημόσια δυσαρέσκεια με τη δεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ήρθε στην εξουσία το 2011 και υιοθέτησε μια σειρά μέτρων λιτότητας.

Η μειοψηφούσα κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, που κυβερνά με την ανοχή των Σοσιαλιστών, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τη φορολογία προκειμένου να καλυφθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Παράλληλα, δεσμεύτηκε στους Σοσιαλιστές να αυξήσει τον κατώτατο μισθό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης