Ιταλία: 80 θάνατοι συνδέονται με το φονικό δίδυμο γιατρού και νοσοκόμας

Ιταλία: 80 θάνατοι συνδέονται με το φονικό δίδυμο γιατρού και νοσοκόμας

«Δεν είμαι δολοφόνος, απλώς απάλυνα τον πόνο τους», λέει ο αναισθησιολόγος που αυτοαποκαλείτο «Θεός»

Ιταλία: 80 θάνατοι συνδέονται με το φονικό δίδυμο γιατρού και νοσοκόμας
Αυξάνεται ο αριθμός των ύποπτων θανάτων που συνδέονται με το δίδυμο του τρόμου στο νοσοκομείο του Σαρόνο στη βόρειο Ιταλία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, η εισαγγελία διενεργεί έρευνα για 80 υποθέσεις ασθενών που έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο του Σαρόνο, όπου εργάζονταν μέχρι τη σύλληψή τους ο αναισθησιολόγος Λεονάρντο Κατζάνιγκα και η νοσηλεύτρια Λάουρα Ταρόνι.

Κλείσιμο
Οι Κατζάνιγκα και Ταρόνι συνελήφθησαν με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, καθώς φέρονται να προκάλεσαν τον θάνατο τεσσάρων ασθενών στο νοσοκομείο που εργάζονταν από το 2012 μέχρι το 2013, αλλά και να δολοφόνησαν τον σύζυγο της Ταρόνι το 2013, εκτός νοσοκομείου.

Εντούτοις,  έπειτα από έρευνα προκύπτουν 80 νέες ύποπτες περιπτώσεις θανάτου στο νοσοκομείο του Σαρόνο που συνδέονται με τους serial killers του νοσοκομείου.

Ο γιατρός κατά την ανάκρισή του απέρριψε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δολοφόνος και τονίζοντας πως «απλώς τους απάλυνα τον πόνο
».

Την ίδια στιγμή, νέες λεπτομέρειες προκύπτουν σχετικά με τις απειλές που εξαπέλυε ο γιατρός σε μία νοσηλεύτρια, η οποία τον κατήγγειλε αφού διαπίστωσε τις ύποπτες πρακτικές του.

«Εσύ από εδώ και στο εξής έχεις τελειώσει, θα μπορούσα να σε σκοτώσω ανά πάσα στιγμή», φέρεται να είπε στην νοσηλεύτρια ο Κατζάνιγκα, ο οποίος της ζητούσε να χορηγεί αυξημένες δόσεις φαρμακευτικών ουσιών στους ασθενείς.

Η γυναίκα, όμως, αρνήθηκε να ακολουθήσει τις εντολές του, με αποτέλεσμα ο γιατρός να την απειλεί ότι θα την σκοτώσει και μετατρέποντας την καθημερινότητα σε μαρτύριο.

«Δεν έχεις πεθάνει ακόμα; Θα πεθάνεις από καρκίνο στη μήτρα. Θα έχεις σύντομη ζωή», λέγεται πως της απάντησε ο Κατζάνιγκα όταν για μία ακόμα φορά εκείνη αρνήθηκε να χορηγήσει ισχυρές δόσεις ουσιών στους ασθενείς.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης