Οι τζιχαντιστές απειλούν με τρομοκρατικές επιθέσεις το κόμμα του Ερντογάν

Οι τζιχαντιστές απειλούν με τρομοκρατικές επιθέσεις το κόμμα του Ερντογάν

Το νέο τεύχος του περιοδικού του Ισλαμικού Κράτους καλεί τους μοναχικούς λύκους σε «χτυπήματα» κατά πολιτικών, αστυνομικών, δικαστών και στρατού - Στόχος πολιτικές συγκεντρώσεις και φεστιβάλ - «Σύννεφα» στις σχέσεις Τουρκίας-Ισλαμικού Κράτους με αφορμή τη Μοσούλη 

Οι τζιχαντιστές απειλούν με τρομοκρατικές επιθέσεις το κόμμα του Ερντογάν
Την Τουρκία θέτει στο στόχαστρο το Ισλαμικό Κράτος σύμφωνα με το νέο τεύχος του περιοδικού «Rumiyah» που αποτελεί προπαγανδιστικό όργανο της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι συντάκτες του περιοδικού καλούν τους μοναχικούς λύκους να εξαπολύσουν επιθέσεις με όλα τα μέσα, από μαχαίρια, μέχρι ζώνες με εκρηκτικά, αλλά και οχήματα, κατά των Τούρκων που εμποδίζουν το «έργο» του Ισλαμικού Κράτους.

Κλείσιμο
«Πρέπει ακόμα να καταλάβουν τι σημαίνει όταν το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους μουσουλμάνους να πολεμήσουν τους εχθρούς και σε αυτό το κάλεσμα θα απαντήσουν δεκάδες κρυμμένοι στρατιώτες του Αλλάχ, φοβίζοντας την Ανατολή και τη Δύση, χρησιμοποιώντας τα μαχαίρια τους, τις ζώνες με εκρηκτικά, τα οχήματα, και κάθε άλλο όπλο μπορούν να πάρουν στα χέρια τους ή άλλο μέσο στο οποίο θα έχουν πρόσβαση, με την άδεια του Αλλάχ
», γράφει το νέο τεύχος του «Rumiyah», το οποίο «διαδέχθηκε» το περιοδικό της οργάνωσης «Dabiq».

Όλα αυτά, τη στιγμή που οι σχέσεις Τουρκίας-Ισλαμικού Κράτους έχουν διαρραγεί, έπειτα από την φημολογούμενη επαφή των τελευταίων ετών, για την οποία, μάλιστα, η Άγκυρα κατηγορήθηκε ανοιχτά, μεταξύ άλλων, από τη Ρωσία. Δεν ήταν λίγες οι καταγγελίες του Κρεμλίνου -πριν την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο πλευρών- για ύποπτες συναλλαγές της Τουρκίας με την τρομοκρατική οργάνωση, σχετικά με την αγοραπωλησία πετρελαίου και τον εξοπλισμό των τζιχαντιστών με οπλισμό από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Εντούτοις, η μάχη για την κυριαρχία στη Μοσούλη ανάμεσα στην Άγκυρα και τους τζιχαντιστές και τα συγκρουόμενα συμφέροντα, προκάλεσαν ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα να διαφαίνονται «σύννεφα» σ τη «συμμαχία» τους.

Οι απειλές κατά της Τουρκίας, επομένως, αποτελούν συνέπεια της κρίσης, με τους τζιχαντιστές να προειδοποιούν για νέα «χτυπήματα».

Άλλωστε, όπως εξηγούν στο έντυπό τους «η τουρκική κυβέρνηση σήμερα, με το να ανοίγει μέτωπο με το Ισλαμικό Κράτος, απλώς κόβει τον ίδιο της το λαιμό με το δικό της μαχαίρι, κόβει τις φλέβες της με τα χέρια της, απαγχονίζεται με το σχοινί της και διαλύει το δικό της σπίτι, και το πιο αδύναμο σπίτι είναι αυτό μίας αράχνης».

Η τρομοκρατική οργάνωση καλεί, λοιπόν, τους «στρατιώτες του χαλιφάτου» στην Τουρκία να εμποδίσουν τους «προδότες» ξεκινώντας από τους ιμάμηδες, την αστυνομία, τους δικαστές και το στρατό.

«Επιτεθείτε στους υποστηρικτές του κόμματος του Ερντογάν (ΑΚΡ) καθώς και σε άλλα κόμματα ανταρτών που συμμαχούν μαζί του. Και εν μέσω αυτού του πολέμου εναντίων αυτών των ανθρώπων, μην ξεχάσετε να σκοτώσετε τους πολίτες των εθνών των σταυροφόρων όπου τους βρείτε. Να τους θέσετε σαν παράδειγμα για εκείνους που κρύβονται πίσω από αυτούς και εκδικηθείτε σκοτώνοντάς τους για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει κατά των αδελφών σας», συνεχίζει το παραλήρημα των συντακτών του περιοδικού.

Ακολουθώντας, μάλιστα, το μοτίβο των προηγούμενων τευχών, το «Rumiyah» εν είδει εγχειριδίου εξηγεί στους αναγνώστες ποιο είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για τα «χτυπήματά» τους.

Ανάμεσα σε αυτά είναι τα οχήματα, τα οποία όπως επισημαίνει το περιοδικό «αποτελούν βασικό μέρος της σύγχρονης ζωής» και χάρη σε αυτά ο τρομοκράτης μπορεί να σκορπίσει το θάνατο σε πολλούς «άπιστους», όπως συνέβη στην επίθεση της 15ης Ιουλίου στη Νίκαια της Γαλλίας.

«Η μέθοδος αυτής της επίθεσης», όπως εξηγεί το έντυπο, «είναι ότι το όχημα ορμάει με αυξημένη ταχύτητα σε πλήθος άπιστων, διαλύοντας τα σώματά τους με το ισχυρό περίβλημα του οχήματος, ενώ προχωράει μπροστά, συνθλίβοντας τα κεφάλια τους, τους θώρακες, τα άκρα τους κάτω από τις ρόδες του οχήματος και αφήνοντας πίσω τα ίχνη μία σφαγής».

Το «Rumiyah» αποτρέπει τους επίδοξους τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν μικρά αυτοκίνητα, ή οχήματα που δεν μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα άνω των 90 χλμ. την ώρα, αλλά και φορτηγά που δεν έχουν συνδεδεμένη στην καμπίνα του οδηγού την πλατφόρμα, καθώς ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολία στις κινήσεις.

Στόχοι, σύμφωνα με τους τζιχαντιστές, είναι οι εορτασμοί και τα συνέδρια σε εξωτερικούς χώρους, οι κεντρικές οδοί και οι πεζόδρομοι, τα φεστιβάλ, οι παρελάσεις, οι πολιτικές συγκεντρώσεις, οι υπαίθριες αγορές.

Την ίδια στιγμή, οι ακόλουθοι του Ισλαμικού Κράτους πρέπει να φροντίσουν ώστε το όχημα να έχει αρκετά καύσιμα, να έχουν προσχεδιάσει τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για πιθανά εμπόδια, όπως επιγραφές, στάσεις λεωφορείων και κάδους απορριμμάτων, ενώ καλούνται να έχουν υπόψη τους πως αν επιθυμούν να «χτυπήσουν» πεζούς θα συναντήσουν ακόμα περισσότερα φυσικά εμπόδια στο δρόμο τους. Για το λόγο αυτό δε, ζητείται από τους τρομοκράτες να έχουν στη διάθεσή τους όπλα ώστε να εκτελέσουν με απόλυτη… επιτυχία το φονικό πλάνο τους. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης