Καταδικάστηκε η «ύαινα» του Μαλάουι: Είχε AIDS και έκανε σεξ με 100 γυναίκες

Καταδικάστηκε η «ύαινα» του Μαλάουι: Είχε AIDS και έκανε σεξ με 100 γυναίκες

Ο 45χρονος Eric Aniva, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι φορέας του ιού HIV, έχει κοιμηθεί με χήρες και ανήλικα κορίτσια ως μέρος ενός παραδοσιακού τελετουργικού καθαρισμού

Καταδικάστηκε η «ύαινα» του Μαλάουι: Είχε AIDS και έκανε σεξ με 100 γυναίκες
Ο Eric Aniva, ένας άνδρας από το Μαλάουι καταδικάστηκε από το δικαστήριο για «συμμετοχή σε επιβλαβείς πρακτικές» αφού κατηγορείται πως έχει έρθει σε σεξουαλική επαφή με περισσότερες από 100 γυναίκες και ανήλικα κορίτσια σε μια σειρά από παραδοσιακές τελετουργίες καθαρισμού.

Ο Eric Aniva, ο οποίος έχει προσβληθεί από τον ιό HIV έπειτα από την καταδίκη του μίλησε σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC για το ρόλο του ως «ύαινα». Αυτή η ιδιότητα σε ορισμένα μέρη στο Νότιο Μαλάουι απαιτεί από τον άνθρωπο που την φέρει να κάνει σεξ με χήρες για να ξορκίσουν τα κακά πνεύματα και να αποτρέψουν άλλους θανάτους.

Κλείσιμο
Κατόπιν αιτήματος των γονέων ενός κοριτσιού, η «ύαινα» μπορεί επίσης να κάνει σεξ με ανήλικα κορίτσια κάτι που σηματοδοτεί το πέρασμά τους από την εφηβεία στην γυναικεία φύση μετά την πρώτη έμμηνος ρύση.

Το τελετουργικό, το οποίο όπως υποστηρίζει σπάνια ασκείται σήμερα, πραγματοποιείται όπως λέει ο Aniva για να εκπαιδεύσει τα κορίτσια να γίνουν καλές σύζυγοι και να προστατεύονται από ασθένειες ή την ατυχία που θα μπορούσε να πέσει στις οικογένειές τους.

Ωστόσο, μετά από τη διεθνή κατακραυγή, ο Πρόεδρος Peter Mutharika διέταξε τη σύλληψη Aniva τον περασμένο Ιούλιο.

«Είναι σαφές... ότι το κράτος έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο κατηγορούμενος είχε εμπλοκή σε επιβλαβείς πρακτικές», δήλωσε ο δικαστής την Παρασκευή.

«Σας θεωρώ ένοχο και να σας καταδικάζω αναλόγως», είπε. 

Ο Aniva μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης ακόμα και πέντε ετών.

Στη δίκη παρουσιάστηκαν έξι μάρτυρες που τον έκριναν ένοχο ενώ ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Ο δικαστής είπε ότι το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η σεξουαλική κάθαρση παραβιάζει την αξιοπρέπεια των γυναικών που έχουν μείνει χήρες».

Μάλιστα ο εισαγγελέας απαίτησε η ποινή φυλάκισης να είναι μεγάλη, λέγοντας ότι είναι υπεύθυνος για την εξάπλωση του ιού HIV.

Το Μαλάουι είναι μία από τις μεγαλύτερες πληγείσες χώρες στον κόσμο, με 27.000 θανάτους από AIDS και το 9% του πληθυσμού των ενηλίκων να έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV.

Ο Aniva λέγεται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τουλάχιστον 104 γυναίκες και με ανήλικα κορίτσια, ηλικίας ακόμα και 12 ετών, σε ένα τελετουργικό που διαρκεί τρεις ημέρες. Mάλιστα πληρωνόταν γι΄ αυτό με 3 έως 5 λίρες από τους ντόπιους 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης