Διοικητής των τζιχαντιστών αποκαλεί «μανιακό» τον Τραμπ!

Διοικητής των τζιχαντιστών αποκαλεί «μανιακό» τον Τραμπ!

Ο επικεφαλής των δυνάμεων στο Αφγανιστάν, Αμπού Ομάρ Κορασανί τόνισε ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος θα διευκολύνει το έργο τους

Διοικητής των τζιχαντιστών αποκαλεί «μανιακό» τον Τραμπ!
Ένα μεγάλο ποσοστό των Αμερικανών πολιτών ψήφισε τον Ντόναλντ Τραμπ
για τον οξύ του λόγο εναντίον της τρομοκρατίας και των εξτρεμιστών μουσουλμάνων που -κατά βάση- την εκφράζουν. Είναι, λοιπόν, απορίας άξιον, πώς «υποδέχονται» οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι τη δήλωσε ενός εκ των διοικητών του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος αποκαλεί στο Reuters «μανιακό» τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Το διεθνές πρακτορείο εξασφάλισε δηλώσεις του Αμπού Ομάρ Κορασανί, ο οποίος είναι επικεφαλής γκρουπ τζιχαντιστών
στο Αφγανιστάν. Ο Κορασανί υποστήριξε ότι η εκλογή του Τραμπ θα διευκολύνει το έργο τους και θα ανοίξει τον δρόμο για να ενταχθούν περισσότερα μέλη στην οργάνωση, τόσο στις ΗΠΑ, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

«Αυτός ο τύπος είναι εντελώς μανιακός», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «το μίσος που εκφράζει θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε περισσότερα μέλη τα επόμενα χρόνια». 

Κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μιλήσει για ολοκληρωτικό πόλεμο και αφανισμό των εξτρεμιστών μουσουλμάνων από τις ΗΠΑ, προσθέτοντας πως θα επανεξεταστούν οι βίζες όσων μεταναστών προέρχονται απο χώρες με «σημαντική ιστορία στην τρομοκρατία».

«Οι ηγέτες μας (σ.σ. του Ισλαμικού Κράτους), παρακολουθούσαν πολύ στενά τις αμερικανικές εκλογές, αλλά δεν περιμέναμε ότι οι Αμερικανοί θα σκάψουν οι ίδιοι τους λάκκους τους», δήλωσε ο Αμπού Ομάρ Κορασανί, αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στην τρομοκρατική οργάνωση μετά το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης