Βαριά καμπάνα για «πειρατή» - Θα πληρώσει 1,12 εκατ. δολάρια στην 20th Century Fox

Βαριά καμπάνα για «πειρατή» - Θα πληρώσει 1,12 εκατ. δολάρια στην 20th Century Fox

O William Kyle Morarity υπέκλεψε την ταινία Revenant ενώ εργαζόταν στο στούντιο και την ανέβασε παράνομα στο Ίντερνετ

Βαριά καμπάνα για «πειρατή» - Θα πληρώσει 1,12 εκατ. δολάρια στην 20th Century Fox
Μπορεί να γλίτωσε τη φυλάκιση ένας πρώην εργαζόμενος σε κινηματογραφικό στούντιο της Καλιφόρνια, ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει τη βαριά «καμπάνα» που του επιβλήθηκε επειδή «ανέβασε» παράνομα στο διαδίκτυο τις ταινίες «The Revenant» και «The Peanuts Movie».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, o William Kyle Morarity είχε βρεθεί ένοχος τον περασμένο Φεβρουάριο για την υποκλοπή και το παράνομο «ανέβασμα» των δύο ταινιών στην «πειρατική» ιστοσελίδα, Pass the Popcorn, στην οποία μπορεί να γίνει κανείς μέλος μόνο κατόπιν πρόσκλησης.

Κλείσιμο
Μάλιστα, η ανάρτηση της ταινίας «Revenant» έγινε έξι ολόκληρες μέρες πριν από την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου φιλμ στους κινηματογράφους, κάτι που σίγουρα συνέβαλε στην βαρύτητα της ποινής.

Το «Revenant» πέρασε παράνομα στην ιδιοκτησία πάνω από ενός εκατομμυρίου χρηστών, οι οποίοι το κατέβασαν στους υπολογιστές τους μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι οικονομικές απώλειες για τη 20th Century Fox, το στούντιο παραγωγής της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Leonardo Di Caprio, ξεπερνούν κατά πολύ το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Για τον παράνομο διαμοιρασμό της ταινίας ο Morarity (ο οποίος χρησιμοποιούσε το διαδικτυακό ψευδώνυμο Clutchit) καταδικάστηκε να πληρώσει 1,12 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία παραγωγής, με την πρόσθετη ποινή του κατ’ οίκον περιορισμού για οχτώ μήνες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαστήριο επηρεάστηκε στην απόφασή του από το γεγονός ότι ο Morarity δούλευε για κινηματογραφικό στούντιο. « Η βιομηχανία του κινηματογράφου δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας στη νότια Καλιφόρνια. Η παράνομη συμπεριφορά του κατηγορουμένου προξένησε μεγάλη οικονομική ζημιά στην εταιρεία παραγωγής. Το γεγονός ότι ο εργαζόμενος υπέκλεψε το φιλμ ενώ ήταν ακόμα υπάλληλος στο στούντιο καθιστά την πράξη του ακόμα πιο κατακριτέα», επισήμανε ο δικαστής κατά την ανακοίνωση της ποινής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης