Νότια Αφρική: Πλαστικές σφαίρες και χημικά από την αστυνομία σε διαδήλωση φοιτητών

Νότια Αφρική: Πλαστικές σφαίρες και χημικά από την αστυνομία σε διαδήλωση φοιτητών

Τραυματισμοί και καταστροφές στο πανεπιστήμιο από τους οργισμένους νέους που διαμαρτύρονταν για τα υψηλά δίδακτρα

Νότια Αφρική: Πλαστικές σφαίρες και χημικά από την αστυνομία σε διαδήλωση φοιτητών
Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Νοτίου Αφρικής, Γιοχάνεσμπουργκ, όταν η αστυνομία θέλησε να διασπάσει διαδήλωση φοιτητών, κάνοντας χρήση πλαστικών σφαιρών και χημικών.

Χιλιάδες φοιτητές από το πανεπιστήμιο Witwatersrand βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα υψηλά δίδακτρα που καλούνται να καταβάλουν, γεγονός που υποχρεώνει ένα ικανό ποσοστό να εγκαταλείψει τις σπουδές του και να αναζητήσει άλλες διαφυγές για ένα καλύτερο μέλλον.

Κλείσιμο
Στην πορεία των φοιτητών προστέθηκαν και άλλοι πολίτες, συνθέτοντας ένα μεγάλο σύνολο, το οποίο φώναζε συνθήματα για δωρεάν παιδεία και φοίτηση. Η αστυνομία χρησιμοποίησε τρεις χειροβομβίδες με χημικά, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση των φοιτητών, οι οποίοι «απάντησαν» με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά οι επίσημες αρχές δεν εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση. Στο σημείο ωστόσο, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, έσπευσαν ασθενοφόρα, μεταφέροντας άτομα στο νοσοκομείο. 

Οι φοιτητές εκτόξευσαν επίσης πέτρες και αντικείμενα προς το κτίριο του πανεπιστημίου, το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης