Οι Αμερικανοί δίνουν στον Ολάντ το βραβείο του «Πολιτικού της Χρονιάς»

Οι Αμερικανοί δίνουν στον Ολάντ το βραβείο του «Πολιτικού της Χρονιάς»

Αν και οι Γάλλοι θέλουν να φύγει από το Μέγαρο των Ηλυσίων

Οι Αμερικανοί δίνουν στον Ολάντ το βραβείο του «Πολιτικού της Χρονιάς»
«Όταν συμβεί το χειρότερο, το κράτος πρέπει να είναι υποδειγματικό στις απαντήσεις του, στις αντιδράσεις του και τις διαδικασίες του», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, κατά την τελετή μνήμης για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Μέγαρο των Invalides (Απομάχων). 

«Θα πρέπει να υπάρξει διαφάνεια, και για κάθε επίθεση, θα πρέπει να αποδίδονται ευθύνες στους ενόχους», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Η γαλλική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του ταμείου αποζημίωσης των θυμάτων».

Κλείσιμο

  
Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Γαλλίας παρέστη στη σημερινή τελετή μνήμης ενώ στις φωτογραφίες, εκτός από τον Φρανσουά Ολάντ διακρίνεται και ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς, Νικολά Σαρκοζί. 

Στη συνέχεια ο Γάλλος πρόεδρος θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη για την 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Την ώρα που στην πατρίδα του οι Γάλλοι του έχουν γυρίσει την πλάτη εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για το κυβερνητικό έργο και δηλώνουν ξεκάθαρα πως δεν θέλουν να τον ξαναδούν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στην «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» θα του απονεμηθεί το βραβείο «Πολιτικός της Χρονιάς», από το αμερικανικό διαθρησκευτικό ίδρυμα «Appeal of conscience», το οποίο τιμά κάθε χρόνο τους πολιτικούς για την προσφορά τους στην δημοκρατία, την ελευθερία και την συμβολή τους στην παγκόσμια σταθερότητα και ασφάλεια.

Το ίδρυμα αυτό δημιουργήθηκε το 1965 από τον Ραβίνο Άρθουρ Σνάιερ και, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, θα απονείμει το βραβείο στον Γάλλο πρόεδρο σήμερα στη Νέα Υόρκη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης