Φωτογραφίες από την λαμπερή βάπτιση του πρίγκιπα Αλέξανδρου της Σουηδίας

Φωτογραφίες από την λαμπερή βάπτιση του πρίγκιπα Αλέξανδρου της Σουηδίας

Μόλις πέντε μηνών ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σουηδίας βαπτίστηκε σήμερα το πρωί στην εκκλησία του παλατιού Ντρότνινγκχολμ, έξω από την Στοκχόλμη

Φωτογραφίες από την λαμπερή βάπτιση του πρίγκιπα Αλέξανδρου της Σουηδίας
Στην αγκαλιά της μητέρας του, πριγκίπισσας Σοφίας, βρισκόταν την περισσότερη ώρα κατά την διάρκεια του μυστηρίου της βάπτισής του, ο μόλις πέντε μηνών πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σουηδίας. Ο μικρός Αλέξανδρος είναι γιος του πρίγκιπα Καρόλου Φιλίππου και της Σοφίας Χέλκβιστ, που ήταν μοντέλο πριν παντρευτεί τον σύζυγό της και γιο του βασιλιά Καρόλου Γουσταύου.

Η βάπτιση έγινε σήμερα το πρωί στην εκκλησία του παλατιού Ντρότνινγκχολμ, στα περίχωρα της Στοκχόλμης και μεταδόθηκε live από την κρατική τηλεόραση. Ο μικρός πρίγκιπας φόρεσε το βαπτιστικό φόρεμα του προπάππου του πρίγκιπα Γουσταύου Αδόλφου, ο οποίος είχε βαπτιστεί το 1906. Σύμφωνα με την παράδοση το ίδιο φόρεμα είχε φορέσει ο σημερινός βασιλιάς, τα τρία παιδιά του, πριγκίπισσα Βικτώρια, πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος και πριγκίπισσα Μαντλίν καθώς και τα εξαδέλφια του.

Κλείσιμο
Η 31χρονη πριγκίπισσα Σοφία έλαμπε μέσα στην λευκή δαντελένια τουαλέτα της ενώ ο 37χρονος πατέρας του μικρού Αλέξανδρου, πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος φορούσε στολή υποπλοιάρχου του βασιλικού σουηδικού ναυτικού.

Νονές του Αλέξανδρου ήταν η 39χρονη αδελφή του πατέρα του, πριγκίπισσα Βικτώρια, που θα διαδεχθεί στον θρόνο τον βασιλιά, η αδελφή της μητέρας του Λίνα Φρεζντ και η παιδική της φίλη Γουέντι Λάρσον. Νονοί ήταν ο φίλος του πρίγκιπα Καρόλου Φιλίππου, Γιαν-Ακε Χάνσον και ο εξαδέλφος του Βίκτορ Μάγκνουσον.

Παρών στην βάπτιση και ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Κιελ Στέφαν Λεβέν με την σύζυγό του.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης