Λέιφ Έρικ Χολμ: Ο πρώην DJ που έκανε τη Μέρκελ να... παραμιλά

Λέιφ Έρικ Χολμ: Ο πρώην DJ που έκανε τη Μέρκελ να... παραμιλά

Ο 46χρονος υποψήφιος με το ξενοφοβικό κόμμα «Eναλλακτική για τη Γερμανία» εκτόπισε το κόμμα της Μέρκελ στην τρίτη θέση στις τοπικές εκλογές στο Μεκλεμβούργο-δυτική Πομερανία

Λέιφ Έρικ Χολμ: Ο πρώην DJ που έκανε τη Μέρκελ να... παραμιλά
Στη Γερμανία όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Λέιφ- Έρικ Χολμ , τον 46χρονο βασικό υποψήφιο του ξενοφοβικού AfD στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο - δυτική Πομερανία, που οδήγησε στις χθεσινές τοπικές εκλογές το κόμμα του στον θρίαμβο εκτοπίζοντας στη δεύτερη θέση το κόμμα της Μέρκελ (19%), τους Χριστιανοδημοκράτες. 

Ο Χολμ είναι μία άκρως εκκεντρική φιγούρα: πρώην ραδιοφωνικός παραγωγός και πρώην DJ, τράβηξε το... χαλί κάτω από τα πόδια της Μέρκελ καθώς με το "καλημέρα", το κόμμα του κατάφερε να αποσπάσει σχεδόν 21% στην εκλογική περιφέρεια της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Κλείσιμο
Το αντιμεταναστευτικό κόμμα που έλαβε σάρκα και οστά το 2013 κατάφερε με την παρθενική του εμφάνιση στις τοπικές εκλογές του κρατιδίου να βάλει στο περιθώριο το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα. 



Ο Χολμ είναι σχεδόν πάντα αξύριστος και κυκλοφορεί με κοντομάνικα και τζιν . Όταν όμως τα πράγματα σοβαρεύουν, βάζει σακάκι , όπως ακριβώς έγινε και χτες, την ημέρα της κάλπης...

Στέκεται στην αντιευρωπαϊκή όχθη με την εθνικιστική του ρητορική να ξεκινά και να καταλήγει πάντα στο καυτό θέμα του μεταναστευτικού. Έχει κατηγορήσει ουκ ολίγες φορές την Άνγκελα Μέρκελ πως με τις πολιτικές της ούτε λίγο ούτε πολύ εξώθησε τους Βρετανούς να ταχθούν υπέρ του Brexit.

Απηχώντας σχόλια της εθνικής ηγεσίας του κόμματος AfD , ο Χολμ, προσάπτει, μεταξύ άλλων, στην ισχυρή κυρία της Γερμανίας ότι επέτρεψε τη «σοσιαλδημοκρατοποίηση» του κόμματός της, ανοίγοντας την πόρτα σε πλήθος μεταναστών.

"Βασικά αντικαθιστούμε το παλιό Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, καθώς η Μέρκελ το μετατόπισε πολύ αριστερά", έχει πει στους δημοσιογράφους.

Τα γερμανικά ΜΜΕ στρέφουν την προσοχή τους στον μεγάλο νικητή των τοπικών εκλογών του "Μεκλεμβούργου - Δυτική Πομερανία" καθώς το ξενοφοβικό AfD που εκπροσωπεί, αναμένεται να ανακατέψει γερά την εκλογική τράπουλα εν όψει και των τοπικών εκλογών στο Βερολίνο.

Πατέρας ενός τρίχρονου αγοριού, ζει με την σύζυγό του Βένκε στο χωριό Πρέντσλαουερ, έξω από το Βερολίνο. Ο 46χρονος Χολμ, όπως έχει παραδεχθεί, ουδέποτε στην ζωή του είχε σκεφθεί να ασχοληθεί με την πολιτική καθώς ο μεγάλος έρωτάς του είναι το ραδιόφωνο.



Όμως, το 2013 αποφάσισε να ενταχθεί στους κόλπους του κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία". Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό "Stern", ο Χολμ ανήκει στην μετριοπαθή πτέρυγα του κόμματος, ένας από τους λόγους για τους οποίους έχει πολλούς υποστηρικτές. 

Ο πατέρας του ήταν δάσκαλος και η μητέρα του νοσοκόμα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές τους ως ηλεκτρολόγος και στη συνέχεια σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου. Το ελεύθερό χρόνο του παίζει ποδόσφαιρο, κάνει τζόκινγκ ή απολαμβάνει έναν περίπατο έχοντας το πλευρό του στην σύζυγό του. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης