Ματωμένο Σαββατοκύριακο στο Σικάγο: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Ματωμένο Σαββατοκύριακο στο Σικάγο: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Ανάμεσά τους και ένα 7χρονο κορίτσι - 300% αύξηση στους θανάτους από σφαίρες σε σχέση με το 2015

Ματωμένο Σαββατοκύριακο στο Σικάγο: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες τραυματίες
Εμπόλεμη ζώνη θυμίζουν οι δρόμοι του Σικάγο των ΗΠΑ. Σε καθημερινή βάση καταγράφονται δολοφονίες, επιθέσεις από συμμορίες, αιματηρές ληστείες και κάθε είδους άλλες παραβάσεις. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ωστόσο, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, καθώς τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ τους και ένα 7χρονο κοριτσάκι και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν σε σωρεία εγκληματικών ενεργειών.

Το «ματωμένο Σαββατοκύριακο», όπως το «βάφτισαν» οι αστυνομικοί, ήταν αποτέλεσμα μίας 14ωρης εγκληματικής επέλασης, κατά την οποία πυροβολούσαν έναν άνθρωπο κάθε 33 λεπτά. Πρόκειται για τραγικά στατιστικά, πρωτοφανή ακόμη και για τα δεδομένα της αμερικανικής αστυνομίας, η οποία αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση άγρια εγκλήματα.

Κλείσιμο
Εκτός από τους τέσσερις νεκρούς, τουλάχιστον 35 άτομα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς. Το ακόμη πιο τραγικό στοιχείο, είναι ότι το 7χρονο κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του, είναι το 27ο που πυροβολείται από το ξεκίνημα του 2016, κάτω των 13 ετών. Νωρίτερα, ένα αγόρι 14 ετών είχε επίσης χάσει τη ζωή του από σφαίρες.

Το Σικάγο έχει πάνω από 2.000 πυροβολισμούς μέσα στο 2016, 48% αυξημένοι σε σχέση με το 2015 και 73% σε σχέση με το 2014. Οι δε θάνατοι από σφαίρες, έχουν αυξηθεί κατά 300% σε αντιστοιχία με το ίδιο διάστημα πέρυσι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης