Ο οπαδός του Ερντογάν που έπεσε μπροστά στα τανκς: «Ήθελα να συνθλιβώ με τη μία»

Ο οπαδός του Ερντογάν που έπεσε μπροστά στα τανκς: «Ήθελα να συνθλιβώ με τη μία»

Ξάπλωσε στο δρόμο για να τον πατήσουν τα τανκς στην προσπάθειά του να εμποδίσει τους πραξικοπηματίες να καταλάβουν το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Ο οπαδός του Ερντογάν που έπεσε μπροστά στα τανκς: «Ήθελα να συνθλιβώ με τη μία»
Ξάπλωσε στο έδαφος για να τον πατήσουν τα τανκς των πραξικοπηματιών αποφασισμένος να πεθάνει... Την ημέρα της απόπειρας του πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο 40χρονος φοιτητής Ιατρικής, Μετίν Ντογκάν, ήταν στο σπίτι του, στην Κωνσταντινούπολη.

Κι όταν είδε στην τηλεόραση τα τανκς στους δρόμους, τότε αποφάσισε πως έπρεπε να πεθάνει προκειμένου να εμποδίσει τους πραξικοπηματίες να καταλάβουν το αεροδρόμιο Ατατούρκ. 

Κλείσιμο
«Μόλις είδα τα τανκς στην τηλεόραση το βράδυ της Παρασκευής, αποφάσισα να βγω στο δρόμο νιώθοντας προετοιμασμένος να πεθάνω για την πατρίδα μου. Απευθύνθηκα εκείνη την ώρα στον αδερφό μου λέγοντάς του ότι αυτός έχει παιδιά και οικογένεια. Εγώ όμως όχι. Και τότε έφυγα χωρίς να σκεφτώ τίποτε απ΄ότι έλεγαν οι άλλοι ή οτιδήποτε άλλο»... 



«Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι έκανα το σωστό. Ξάπλωσα ευθύς αμέσως στο δρόμο που βρίσκεται μπροστά από το αεροδρόμιο Ατατούρκ», λέει ο ίδιος στην βρετανική εφημερίδα "Daily Mail" περιγράφoντας τις δραματικές στιγμές που έζησε επιλέγοντας να βάλει τέλος στην ζωή του προκειμένου να εμποδίσει τους πραξικοπηματίες να καταλάβουν το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. 

«Ήθελα η καρδιά, ο εγκέφαλος και όλα τα όργανά μου να συνθλιβούν», δηλώνει ο 40χρονος άνδρας προσθέτοντας πως εκείνη την ώρα, δεν είχε καμία αμφιβολία ότι έκανε το σωστό. 
Ο Ντογκάν αφηγείται τον εφιάλτη που έζησε σ΄έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της χώρας. 



«Όταν ξάπλωσα στο δρόμο, προσπάθησα να ευθυγραμμίσω όλο το σώμα μου, γιατί ήθελα η καρδιά, ο εγκέφαλος και όλα μου τα ζωτικά όργανα να γίνουν ένα μεμιάς. Περίμεναν να δω πως θα νιώσω, εκείνο το δευτερόλεπτο, πως θα ήταν ο θάνατος».

Ο Μετίν, φοιτητής Ιατρικής που είχε υπηρετήσει στον τουρκικό στρατό σε ηλικία 30 ετών, δήλωσε πως δεν έχει αμφιβολία πως εκείνη την ώρα, έκανε το σωστό. Η πράξη του επικροτήθηκε από δεκάδες χρήστες του Twitter στο hashtag #tankman. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης