«Καινοτομεί» ο Πάπας: Ξένοι για πρώτη φορά στη διοίκηση του Βατικανού

«Καινοτομεί» ο Πάπας: Ξένοι για πρώτη φορά στη διοίκηση του Βατικανού

Μεγάλη αλλαγή στη Roman Curia - Ένας Αμερικανός και μια Ισπανίδα στο Γραφείο Τύπου του Πάπα Φραγκίσκου

«Καινοτομεί» ο Πάπας: Ξένοι για πρώτη φορά στη διοίκηση του Βατικανού
Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι γνωστός για την ανθρώπινη προσέγγιση μες την οποία έχει αντιμετωπίσει θέματα, όπως οι ομοφυλόφιλοι, το διαζύγιο και οι αμβλώσεις. Τώρα, φέρνει αέρα αλλαγής στο Βατικανό, αφού προχώρησε στην πρόσληψη δύο πρωτοκλασάτων στελεχών στο γραφείο Τύπου του Βατικανού που δεν είναι Ιταλοί. Μέχρι σήμερα το όργανο που επί αιώνες διοικεί την Αγία Έδρα, γνωστό ως Roman Curia, αποτελείτο μόνο από Ιταλούς.

Με σχετική ανακοίνωση το Βατικανό έκανε γνωστό ότι, μετά την παραίτηση του 74χρονου πατέρα Federico Lombardi, που επί χρόνια υπηρέτησε τον Πάπα Φραγκίσκο, αλλά και τον προκάτοχό του, Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ', ως εκπρόσωπος Τύπου, το Βατικανό ενέκρινε την πρόσληψη του Αμερικανού δημοσιογράφου Greg Burke ως εκπρόσωπο Τύπου του Πάπα με αναπληρώτρια την Ισπανίδα δημοσιογράφο Paloma García Ovejero.

Κλείσιμο


Ο 56χρονος Burke υπήρξε για περισσότερα από 10 χρόνια ανταποκριτής του Fox News στο Βατικανό μέχρι το 2012, όταν προσελήφθη ως σύμβουλος Επικοινωνίας από την Αγία Έδρα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Βατικανού, ο Αμερικανός δημοσιογράφος κατάγεται από καθολική οικογένεια του Σαιντ Λούις και σπούδασε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο αναφέρουν ότι στα φοιτητικά του χρόνια ο Αμερικανός δημοσιογράφος ήταν μέλος στην αμφιλεγόμενη οργάνωση Opus Dei. Μια συντηρητική καθολική οργάνωση, που έχει δεχθεί επικρίσεις για την μυστικότητα που την περιβάλλει.

Η 40χρονη Ισπανίδα δημοσιογράφος Paloma García Ovejero κατάγεται από την Μαδρίτη και ζούσε στο Βατικανό εργαζόμενη ως ανταποκρίτρια για ισπανικά μέσα. Η Ovejero αναλαμβάνει τον ρόλο της αναπληρώτριας διευθύντριας στο γραφείο Τύπου του Βατικανού και μιλά κινέζικα, ένα επιπλέον προσόν, αφού ο Πάπας έχει εκφράσει την επιθυμία να επισκεφθεί την Κίνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης