Δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσουμε για την κατασκευή τείχους, λέει ο Μεξικανός πρόεδρος

Δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσουμε για την κατασκευή τείχους, λέει ο Μεξικανός πρόεδρος

Η ασφάλεια των ΗΠΑ συνδέεται με εκείνη του Μεξικό, δήλωσε ο Ενρίκε Πένια Νιέτο 

Δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσουμε για την κατασκευή τείχους, λέει ο Μεξικανός πρόεδρος
Μπορεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να έχει κάνει σημαία του την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, τονίζοντας, μάλιστα, ότι η χώρα πρέπει να πληρώσει τα έξοδα για την πραγματοποίησή του, όμως, ο Μεξικανός πρόεδρος έχει διαφορετική άποψη.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN και τον δημοσιογράφο Φαρίντ Ζακαρία, ο πρόεδρος του Μεξικό, Ενρίκε Πένια Νιέτο, απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Κλείσιμο
«Δεν υπάρχει περίπτωση το Μεξικό να πληρώσει για ένα τέτοιο τείχος
», τόνισε ο Πένια Νιέτο, επισημαίνοντας πως η οικονομική και κοινωνική ευημερία και στις δύο πλευρές των συνόρων εξαρτάται από μία σταθερή σχέση ανάμεσα στο Μεξικό και τις ΗΠΑ.

«Επιπλέον, πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι η ασφάλεια των ΗΠΑ συνδέεται με την ασφάλεια των γειτονικών χωρών. Και αυτό είναι που πρέπει να χτίσουμε. Και θα το ξαναπώ, αυτό είναι που κάνουμε με την αμερικανική κυβέρνηση. Έχουμε μία σχέση συντονισμού και συνεργασίας σχετικά με την ασφάλεια. Προκειμένου να υπάρξει ασφάλεια στο Μεξικό και στις ΗΠΑ... είμαστε συνοδοιπόροι. Είμαστε στρατηγικοί εταίροι και εργαζόμαστε για την ασφάλεια στη Βόρειο Αμερική
», είπε ο Μεξικανός πρόεδρος.

Όσο για τα υποτιμητικά σχόλια του Τραμπ για τους Μεξικανούς που έρχονται στις ΗΠΑ, για τους οποίους είπε ότι «έχουν προβλήματα και προκαλούν προβλήματα», αλλά και πως «φέρνουν ναρκωτικά και έγκλημα» και πως είναι βιαστές, ο Πένια Νιέτο σχολίασε πως δε συμφωνεί με τις γενικολογίες.

«Σε μία περίπτωση δε μπορώ να συμφωνήσω με τέτοια σχόλια που περιγράφουν κατ'αυτό τον τρόπο τους Μεξικανούς. Υπάρχουν εγκληματίες σε κάθε χώρα, και πρέπει να πολεμήσουμε και να εφαρμόσουμε πλήρως το νόμο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Μεξικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης