Ομπάμα: Θα παραμείνουν 8.400 Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν ως το 2017

Ομπάμα: Θα παραμείνουν 8.400 Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν ως το 2017

Ανακάλεσε την απόφασή του να μειώσει τον αριθμό τους σε 5.500 μέχρι το τέλος του έτους, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας

Ομπάμα: Θα παραμείνουν 8.400 Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν ως το 2017
Την απόφασή του να διατηρήσει περί τους 8.400 Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν μέχρι το τέλος της θητείας του ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα
, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Κλείσιμο
Ο αριθμός αυτός είναι ελαφρώς μικρότερος από τον τρέχοντα αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ αλλά σαφώς μεγαλύτερος από τους 5.500 που είχε ανακοινώσει ότι θα παραμείνουν στην χώρα μέχρι το τέλος του έτους.

Στη σημερινές του δηλώσεις, ο Ομπάμα επισήμανε ότι το συμφέρον των ΗΠΑ είναι να υποστηρίξουν την κυβέρνηση του Αφγανιστάν να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την απειλή των Ταλιμπάν και άλλων δυνάμεων που υπονομεύουν την σταθερότητα στη χώρα. Όπως τόνισε, αποφάσισε να ανακαλέσει την προηγούμενη εντολή του για σημαντική μείωση του αριθμού των στρατιωτών έπειτα από συστάσεις ανώτερων αξιωματικών ασφαλείας. 

«Η απόφαση που έλαβα σήμερα διασφαλίζει ότι ο διάδοχός μου θα έχει γερές βάσεις για να επιτύχει πρόοδο στο Αφγανιστάν, καθώς και την απαιτούμενη ευελιξία για να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα την απειλή της τρομοκρατίας ενώ εξελίσσεται. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι η σωστή απόφαση»,
τόνισε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι, συγκριτικά με τους 100.000 στρατιώτες που είχαν κάποτε οι ΗΠΑ στη χώρα, ο σημερινός αριθμός είναι σημαντικά μειωμένος.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος Ομπάμα, τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα επιστρέψουν στο πεδίο της μάχης και ότι ο ρόλος του θα περιοριστεί στην εκπαίδευση Αφγανών αστυνομικών και στρατιωτών, στην παροχή συμβουλών και στην συνδρομή τους στο πεδίο της αντιτρομοκρατικής δράσης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης