ΗΠΑ: Χαμός στα social media με την καθιστική διαμαρτυρία των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Χαμός στα social media με την καθιστική διαμαρτυρία των Δημοκρατικών

Από τα περίπου 20 μέλη του Κογκρέσου που παρέμειναν στην καθιστική διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της νύχτας, 19 χρησιμοποίησαν το Facebook Live, με τις συνολικές θεάσεις να αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια

ΗΠΑ: Χαμός στα social media με την καθιστική διαμαρτυρία των Δημοκρατικών
Η εντολή να διακοπεί η μετάδοση από τις κάμερες της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής της καθιστικής διαμαρτυρίας των Δημοκρατικών, λόγω της μη ψήφισης ενός νομοσχεδίου για τον έλεγχο της οπλοκατοχής, μπορεί να ενέτεινε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τη διαμαρτυρία, καθώς ανάγκασε τους διαμαρτυρόμενους βουλευτές να χρησιμοποιήσουν ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για να διαδώσουν το μήνυμά τους.

Οι Δημοκρατικοί έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν το Facebook Live και το Periscope, εφαρμογή η οποία συνδέεται με την κοινωνική πλατφόρμα Twitter, όταν όταν ο προεδρεύων στη συνεδρίαση, ο Ρεπουμπλικάνος Τεντ Πόου διέκοψε τη συνεδρίαση και έδωσε εντολή να κλείσουν οι κάμερες την Τετάρτη.

Κλείσιμο
Καθώς οι Δημοκρατικοί άρχισαν να χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές μετάδοσης βίντεο, το μήνυμα τους πήρε μεγάλη ορμή στα κοινωνικά μέσα. Στο Twitter υπήρξαν τουλάχιστον 1,4 εκατομμύριο αναρτήσεις με τις ετικέτες (hashtags) #NoBillNoBreak (που τόνιζε ότι χωρίς ψήφιση του νομοσχεδίου οι Δημοκρατικοί δεν θα επιτρέψουν την διακοπή της συνεδρίας για την εθνική εορτή ανεξαρτησίας) και #HoldTheFloor (που αναφερόταν στην πρόθεση των Δημοκρατικών να μην αποχωρήσουν από την αίθουσα).

Από τα περίπου 20 μέλη του Κογκρέσου που παρέμειναν στην καθιστική διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της νύχτας, 19 χρησιμοποίησαν το Facebook Live, με τις συνολικές θεάσεις να αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια.

"Πραγματικά υπήρξε μια σύνδεση με τον κόσμο εκεί έξω", είπε ο βουλευτής Σκοτ Πίτερς στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters και πρόσθεσε: "Όλο αυτό (η ζωντανή μετάδοση βίντεο) άγγιξε κάποια χορδή".

Ο Πίτερς χρησιμοποίησε την εφαρμογή Periscope για να στείλει βίντεο. "Χωρίς αυτό, σκεφτείτε, ότι θα ήταν μια ενδοκομματική συνάντηση όπου απλώς θα μιλούσαμε μεταξύ μας", πρόσθεσε.

Ο βουλευτής Μαρκ Τακάνο, που άρχισε μεταδίδει ζωντανά βίντεο από την αίθουσα της Βουλής στην σελίδα του στο Facebook την Τετάρτη το απόγευμα και συνέχισε κατά τη διάρκεια της νύχτας, είπε ότι το βίντεο μέσω κοινωνικής δικτύωσης τον βοήθησε να συνδεθεί με τους ψηφοφόρους του.

Ο ιδρυτής και διευθυντής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ επισήμανε σε μια ανάρτηση στη δική του σελίδα χθες ότι "κάτι ενδιαφέρον συμβαίνει με το Facebook Live, το οποίο φέρνει περισσότερη διαύγεια στην πολιτική διαδικασία. Είναι ένας τρόπος να μοιραστείς οτιδήποτε θέλεις με τον κόσμο, χρησιμοποιώντας απλώς το τηλέφωνό σου".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης