Νέες συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών στη «ζούγκλα» του Καλαί

Νέες συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών στη «ζούγκλα» του Καλαί

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου προχώρησαν σε ρίψεις δακρυγόνων με στόχο να απωθήσουν τους μετανάστες

Νέες συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών στη «ζούγκλα» του Καλαί
Συγκρούσεις μεταξύ εκατοντάδων μεταναστών και αστυνομικών ξέσπασαν τη Δευτέρα σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, δίπλα ακριβώς από την «Ζούγκλα», τον καταυλισμό των προσφύγων.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου προχώρησαν σε ρίψεις δακρυγόνων με στόχο να απωθήσουν τους μετανάστες οι οποίοι με τη βοήθεια διαφόρων ειδών αντικειμένων προσπαθούσαν να διακόψουν την κυκλοφορία και να επιβιβαστούν σε φορτηγά που κατευθύνονταν προς τη Βρετανία.

Κλείσιμο
Στα επεισόδια δεν τραυματίστηκε κανείς, ούτε από την πλευρά των μεταναστών ούτε των αστυνομικών, ωστόσο, τουλάχιστον ένας μετανάστης συνελήφθη για «ρίψεις αντικειμένων».

Η περιφερειακή οδός που οδηγεί στο λιμάνι έκλεισε από τις 16.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με το AFP και αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα πολλών χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητοδρόμου A16.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πιο πρόσφατη καταμέτρηση που έκανε η νομαρχία στα μέσα Μαΐου, στον καταυλισμό του Καλαί διαμένουν 3.913 πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των προσφύγων ο αριθμός τους ανερχόταν σε 5.188 ανθρώπους εκείνη την περίοδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης