Δύο τριαντάφυλλα στη θέση της Τζο Κοξ στη Βουλή των Κοινοτήτων

Δύο τριαντάφυλλα στη θέση της Τζο Κοξ στη Βουλή των Κοινοτήτων

Λευκά τριαντάφυλλα φόρεσαν οι βουλευτές στη μνήμη της Κοξ - Δεν τήρησαν τους «κομματικούς» σχηματισμούς και κάθισαν αναμεμειγμένοι κατά τη σημερινή συνεδρίαση

Δύο τριαντάφυλλα στη θέση της Τζο Κοξ στη Βουλή των Κοινοτήτων
Δύο τριαντάφυλλα, ένα κόκκινο και ένα λευκό, έχουν τοποθετηθεί στη θέση που καθόταν η βουλευτής των Εργατικών, Τζο Κοξ, στη Βουλή των Κοινοτήτων. 

Όπως είπε και ο ομιλητής Τζον Μπέρκαου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, οι βουλευτές συναντήθηκαν σε μια ατμόσφαιρα «σπαρακτικής θλίψης» και «ειλικρινούς αλληλεγγύης» για να αποτίσουν φόρο τιμής στη Τζο Κοξ.

Κλείσιμο
Ο Μπέρκαου είπε ότι η δολοφονία της βουλευτού των Εργατικών - «με αυτόν τον τρόπο, από αυτό το άτομο, τη δημοκρατικά εκλεγμένη συνάδελφό μας» - ήταν «ιδιαίτερα σοκαριστικό και απεχθές».

Όλοι οι βουλευτές, είχαν φορέσει στο πέτο τους ένα λευκό τριαντάφυλλο, σαν έναν μικρό φόρο τιμής στη συνάδελφό τους.

Ο αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Τίμ Φάρον είπε «να κάνει έναν από το Λάνκασαϊρ να φορέσει αυτό το λευκό τριαντάφυλλο από το Γιορκσαϊρ είναι από μόνο του επίτευγμα», αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο ενώθηκαν όλοι οι βουλευτές.

Αρκετοί από τους συναδέλφους της Κοξ στους Εργατικούς, συμπεριλαμβανομένων των Χάιντι Αλεξάντερ, Στίβεν Κίνοκ και Κάρολιν Χάρις, ήταν με δάκρυα στα μάτια πριν από αρχίσει τα αφιερώματα ο Μπέρκαου.

Στους βουλευτές επετράπη να «σπάσουν» την παράδοση, να καθίσουν μαζί, αντί να διαιρεθούν κατά κόμμα, σε μια χειρονομία αλληλεγγύης που είχε προτείνει ο βουλευτής των Συντηρητικών, Τζέισον ΜακΚάρτνεϊ.

Μια αίτηση για την ακύρωση του Δημοψηφίσματος της επόμενης εβδομάδας, αναφορικά με τα «Bremain» και «Brexit» έχει δει μια αύξηση στα ποσοστά αυτών που την υπογράφουν, μετά την δολοφονία της Τζο Κοξ. Πάνω από 53.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει τη δήλωση στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου.

Μια σελίδα στο GoFundMe έχει συσταθεί για να μαζευτούν χρήματα για φιλανθρωπικά ιδρύματα που υποστήριζε η Κοξ και έχει λάβει πάνω από 933.000 λίρες μέσα σε τρεις ημέρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης