Βρετανός ακαδημαϊκός: Η χώρα θρηνεί τον θάνατο της Κοξ όπως της Νταϊάνα

Βρετανός ακαδημαϊκός: Η χώρα θρηνεί τον θάνατο της Κοξ όπως της Νταϊάνα

Οι Βρετανοί είναι σοκαρισμένοι από τον χαμό της βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, λέει ο καθηγητής Άντονι Γκλις και προτείνει την αναστολή του δημοψηφίσματος

Βρετανός ακαδημαϊκός: Η χώρα θρηνεί τον θάνατο της Κοξ όπως της Νταϊάνα
«Ολόκληρη η Βρετανία είναι σε κατάσταση σοκ, η χώρα θρηνεί όπως τότε, με τον θάνατο της Lady Νταιάνα», δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα «Bild» ο Βρετανός ακαδημαϊκός από το Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ, Άντονι Γκλις. 

Ο ίδιος τονίζει πως για πολλούς Βρετανούς είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της δολοφονίας της Τζο Κοξ και του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου. 

Κλείσιμο
Για τον Βρετανό ακαδημαϊκό, οι περισσότεροι πολίτες είναι σε κατάσταση σοκ , κατά συνέπεια είναι δύσκολο να αποφασίσουν αν θα κάνουν ένα τολμηρό βήμα ψηφίζοντας υπέρ του Brexit.

Ο Άντονι Γκλις πρότεινε μάλιστα την αναστολή του δημοψηφίσματος και την διεξαγωγή του σε έξι μήνες από σήμερα. 

«Όταν είμαστε σοκαρισμένοι, δεν μπορούμε να λάβουμε μία βαρυσήμαντη απόφαση. Η σχέση μεταξύ της Ε.Ε και της Βρετανίας είναι μία περίπλοκη και βαθιά υπόθεση, κατά συνέπεια δεν μπορούμε να ψηφίσουμε για μία αλλαγή όταν είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι το δημοψήφισμα πρέπει να διεξαχθεί σε έξι μήνες κι όχι τώρα», επισημαίνει ο Άντονι Γκλις. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης