Σοκ στη Βρετανία: Τα πρώτα «tweets» από Κάμερον, Τζόνσον, Κόρμπιν και Μίλιμπαντ

Σοκ στη Βρετανία: Τα πρώτα «tweets» από Κάμερον, Τζόνσον, Κόρμπιν και Μίλιμπαντ

Ενώνουν τις φωνές τους και τάσσονται στο πλευρό της Τζο Κοξ και της οικογένειάς της

Σοκ στη Βρετανία: Τα πρώτα «tweets» από Κάμερον, Τζόνσον, Κόρμπιν και Μίλιμπαντ
Σοκαρισμένη παρακολουθεί η βρετανική κοινή γνώμη τις εξελίξεις αμέσως μετά την επίθεση 52χρονου στη βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Τζο Κοξ, την οποία πυροβόλησε και μαχαίρωσε, με αποτέλεσμα η 41χρονη πολιτικός να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Άμεση ήταν η αντίδραση κορυφαίων πολιτικών προσώπων της βρετανικής πολιτικής σκηνής, με πρώτο τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τον τραυματισμό της Τζο Κοξ και υπογράμμισε ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την Τζο και την οικογένειά της».

Κλείσιμο


Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, έγραψε επίσης στο Twitter: «Είμαι απόλυτα σοκαρισμένος από την επίθεση στην Τζο Κοξ. Οι σκέψεις όλων μας στο Εργατικό Κόμμα αυτή τη στιγμή είναι μαζί της και με την οικογένειά της».



Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της καμπάνιας για το Brexit και τέως δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, έγραψε στο Twitter: «Μόλις έμαθα τα απολύτως τρομακτικά νέα για την επίθεση στη βουλευτή Τζο Κοξ. Οι σκέψεις μου είναι με την Τζο και την οικογένειά της».



Ο πρώην επικεφαλής των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, τόνισε μέσω Twitter: «Τρομακτικά και σοκαριστικά νέα για την Τζο Κοξ. Όλες οι σκέψεις μου με κείνη και τον Μπρένταν».



«Μόλις άκουσα γι' αυτή τη φρικτή επίθεση κατά της Τζο Κοξ. Οι σκέψεις μου σε εκείνη, την οικογένεια και τους φίλους της» έγραψε σε μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν.



Σε δεύτερη ανάρτησή του, ο Βρετανός πρωθυπουργός έγραψε ότι καλώς διεκόπησαν προσωρινά οι καμπάνιες υπέρ και κατά της παραμονής της χώρας στην ΕΕ έπειτα από την «τρομερή επίθεση στην Τζο Κοξ», ανακοινώνοντας πως ματαίωσε την επίσκεψή του στο Γιβραλτάρ στο πλαίσιο της εκστρατείας υπέρ του «Remain».





Ανάρτηση στο Twitter, όμως, πραγματοποίησε και ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP και υπέρμαχου της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Νάιτζελ Φάρατζ. Στο μήνυμά του έγραψε: «Σοκαρισμένος στο άκουσμα της επίθεσης κατά της Τζο Κοξ. Εύχομαι να γίνει καλά».



Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε σοκαρισμένος από την «τρομερή επίθεση κατά της Τζο Κοξ». Όπως έγραψε στο Twitter «οι σκέψεις και οι προσευχές μας στο σύζυγο και τα παιδιά τους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης