Δουλέμπορος ή πρόσφυγας ο Ερυθραίος που συνελήφθη στην Ιταλία;

Δουλέμπορος ή πρόσφυγας ο Ερυθραίος που συνελήφθη στην Ιταλία;

Μυστήριο με την ταυτότητα του συλληφθέντα - Φίλοι του υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν στα χέρια τους τον λάθος άνθρωπο

Δουλέμπορος ή πρόσφυγας ο Ερυθραίος που συνελήφθη στην Ιταλία;
Ερωτήματα προκύπτουν για την ταυτότητα του Ερυθραίου που συνελήφθη στη Λιβύη και στη συνέχεια εκδόθηκε στην Ιταλία, καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ενδέχεται να μην είναι διακινητής, αλλά πρόσφυγας.

Μετά την είδηση για τη σύλληψη του 35χρονου Ερυθραίου Μεντάνε Γεντέγκο Μερέντ, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι υπεύθυνος για την παράνομη μεταφορά μεταναστών από τη Βόρειο Αφρική στις ακτές της Ιταλίας, παιδικός φίλος του συλληφθέντα και μία δημοσιογράφος ισχυρίζονται ότι η ιταλική αστυνομία έχει υπό κράτηση τον λάθος άνθρωπο.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο «στρατηγός» όπως είναι γνωστός ο Γεντέγκο, δεν είναι ο άνδρας που πέρασε στα χέρια των αστυνομικών αρχών.

«Έχετε τον λάθος άνθρωπο», υποστήριξε ο φίλος του 28χρονου άνδρα που βρίσκεται πλέον στην Σικελία και το όνομά του λέγεται ότι είναι Μεντάνε Τεσφαμαριάν.

Ο φίλος του άνδρα, ονόματι Φισάγιε, μιλώντας στην Corriere του Παλέρμο εξήγησε ότι μεγάλωσαν μαζί στην Ασμάρα και ότι τον ανέθρεψε ο πατέρας του.

«Αυτό που συνέβη δεν είναι σωστό. Η αδελφή μου ήταν μαζί του στο Χαρτούμ, μου είπε ότι τον συνέλαβε η αστυνομία του Σουδάν ενώ βρισκόταν σε καφετέρια. Τον ρώτησαν αν λέγεται Μεντάνε και όταν απάντησε θετικά τον συνέλαβαν. Αλλά πρόκειται για συνωνυμία, που σημαίνει Σωτήρης και όλοι λέγονται έτσι», πρόσθεσε ο Φισάγιε.

Την ίδια ώρα, πρόσφυγας από την Ερυθραία μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC δήλωσε πως αναγνώρισε τον παιδικό του φίλο στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Δεν πιστεύω ότι στο σώμα του υπάρχει έστω ένα οστό, το οποίο μπορεί να εμπλέκεται σε μία ανάλογη δραστηριότητα. Είναι ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, φιλικός και ευγενικός», δήλωσε ο πρόσφυγας.

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και δημοσιογράφος από τη Σουηδία με καταγωγή από την Ερυθραία, η οποία είχε πάρει συνέντευξη από τον πραγματικό διακινητή.

Μιλώντας, λοιπόν, στην ιταλική εφημερίδα, η Μερόν Εστέφανος επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς των λέγοντας: «Έχετε τον λάθος άνθρωπο. Είμαι σε επαφή με την οικογένειά του. Από τις πηγές μας στο Χαρτούμ προκύπτει ότι ο Γεντέγκο είναι ακόμα ελεύθερος».

Η ανάκριση του συλληφθέντα έχει οριστεί για αύριο, Παρασκευή, με τους άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Μεγάλης Βρετανίας που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης με τις ιταλικές αρχές, να αναφέρουν πως θα διερευνήσουν τις καταγγελίες σχετικά με την ταυτότητά του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης