Οι αναποφάσιστοι κρίνουν το ευρωπαϊκό μέλλον της Βρετανίας

Οι αναποφάσιστοι κρίνουν το ευρωπαϊκό μέλλον της Βρετανίας

Ελαφρύ προβάδισμα στο στρατόπεδο υπέρ της παραμονής της 

Οι αναποφάσιστοι κρίνουν το ευρωπαϊκό μέλλον της Βρετανίας
Μάχη στήθος με στήθος δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Βρετανία με το στρατόπεδο του "Brexit
" να  κονταροχτυπιέται με τους πολίτες που επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και τους αναποφάσιστους να είναι αυτοί που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα, όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές.  

Κλείσιμο
Mε το στρατόπεδο υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε
να διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα έναντι του στρατοπέδου του "Brexit" , το πρακτορείο Reuters υποστηρίζει χαρακτηριστικά τώρα οι πολιτικοί αναλυτές έχουν επικεντρωθεί στους αναποφάσιστους θεωρώντας ότι αυτοί κρατούν το "κλειδί" του εκλογικού αποτελέσματος.  

Το 18% των τριών χιλιάδων ερωτηθέντων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση που διενήργησαν η έρευνα αγοράς "Opinium" και το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Κέντρο για την Ψυχολογία των Ψηφοφόρων του "London School of Economics", δήλωσε ότι δεν ξέρει τι να ψηφίσει στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
   
Στη Βρετανία η μάχη έχει ανάψει για τα καλά με το κρίσιμο δημοψήφισμα να απασχολεί έντονα όχι μόνο τους συμπολίτες του Ντέιβιντ Κάμερον αλλά και ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο. 
 
Ένας ιδιοκτήτης μπυραρίας στο Λονδίνο είχε την φαεινή ιδέα να εντάξει στο κατάλογό του τρεις κατηγορίας μπύρας : η μία λέγεται "in" (εντός Ε.Ε), η άλλη "out" (Βrexit) και η τρίτη "I don' t know" (Δεν ξέρω). 
   
Πρόκειται για την μπυραρία στα βόρεια της χώρας, κοντά στο Λιντς, με την ονομασία "Little Valley Brewery". 
 
Στο μεταξύ, Ευρώπη, Σκωτία, Ολλανδία αλλά και η γερμανική εφημερίδα "Bild" έχουν ενισχύσει την εκστρατεία τους κατά του Brexit βλέποντας τα δύο στρατόπεδα να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. 
 
Για το 70% των Ευρωπαίων , το Brexit θα ήταν μία αρνητική εξέλιξη, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού ινστιτούτου "Pew" . Ένα ακόμη ενδιαφέρον αποτέλεσμα της έρευνας είναι ότι και η Σκωτία ψηφίζει "όχι" στο Brexit με τον βρετανικό Τύπο να επισημαίνει ότι το δημοψήφισμα για την παραμονή του Λονδίνου  στην Ε.Ε απασχολεί ιδιαίτερα τους Σκωτσέζους.  Εδώ και μήνες οι παραγωγοί ουσίσκι έχουν ταχθεί κατά της αποχώρησης του Λονδίνου από την Ε.Ε . Αλλά και η γερμανική εφημερίδα "Bild", σε σημερινό της άρθρο της εντείνει την εκστρατεία της υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωπαική οικογένεια παραθέτοντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο.   

Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, κάνει έκκληση στους πολίτες της χώρας να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους ώστε να ψηφίσουν.
 
Κι ενώ πλησιάζει το κρίσιμο δημοψήφισμα, η Ολλανδία θεωρεί ότι ένα Brexit θα ήταν ζημιογόνο για την χώρα.  

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ολλανδικής κυβέρνησης, το πλήγμα στην ολλανδική οικονομία από ενδεχόμενο Brexit θα ήταν σχετικά έντονο καθώς η χώρα έχει τις στενότερες οικονομικές σχέσεις με το Λονδίνο και θεωρεί πως το κόστος για την ίδια θα είναι μεγαλύτερο από ό,τι για τις υπόλοιπες χώρες.

Η Ολλανδία εκτιμά πως η βρετανική αποχώρηση από την ευρωπαική οικογένεια θα έκοβε το 1,2% του ολλανδικού ΑΕΠ μέχρι και το 2030, ακόμη και με νέες εμπορικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης