Γαλλία: Ελλείψεις καυσίμων εξαιτίας των κινητοποιήσεων για το εργασιακό

Γαλλία: Ελλείψεις καυσίμων εξαιτίας των κινητοποιήσεων για το εργασιακό

Πολλά διυλιστήρια και δεξαμενές αποθήκευσης παραμένουν υπό κατάληψη από εργαζομένους - Ουρές στα πρατήρια βενζίνης, με ορισμένα είδη καυσίμου να έχουν εξαντληθεί σε κάποιες περιοχές

Γαλλία: Ελλείψεις καυσίμων εξαιτίας των κινητοποιήσεων για το εργασιακό
Εκατοντάδες μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργασίας (CGT) απέκλεισαν σήμερα την αποθήκη καυσίμων του Φος-συρ-Μερ, στη νοτιοανατολική Γαλλία, συμμετέχοντας έτσι στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το εργασιακό, που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και πολλές ημέρες στη βόρεια και τη δυτική Γαλλία.

«Κανένα πλοίο δεν φορτώνει ούτε ξεφορτώνει σήμερα στις εγκαταστάσεις»,
Κλείσιμο
δήλωσε στο Reuters ο Πασκάλ Γκαλεοτέ, γενικός γραμματέας της CGT στη Μασσαλία. 

Πολλά διυλιστήρια και δεξαμενές αποθήκευσης παραμένουν αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη από εργαζομένους, παρά την υπόσχεση της κυβέρνησης να αποκαταστήσει τη λειτουργία τους, μετά από τα σημαντικά προβλήματα ανεφοδιασμού που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Στα βορειοδυτικά της χώρας, οι ουρές που σχημάτισαν οι αυτοκινητιστές στα πρατήρια καυσίμων έκανε τις αρχές να λάβουν από την Παρασκευή μέτρα για την επιβολή ανώτατων ποσοτήτων στη διανομή. Ωστόσο, οι δυσκολίες στον ανεφοδιασμό επέφεραν πλήρη ή μερική έλλειψη ορισμένων τύπων καυσίμου σε περίπου 1.500 πρατήρια από τα 12.000 της χώρας, με βάση τις δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών Αλέν Βινταλί.

Σύμφωνα με τον Εμμανουέλ Λεπίν, ομοσπονδιακό γραμματέα του πετρελαϊκού κλάδου της CGT, που ηγείται της κινητοποίησης, πέντε από τα οκτώ διυλιστήρια της Γαλλίας απεργούν, έχουν σταματήσει ή σταματούν την παραγωγή. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι ο αποκλεισμός πολλών από τις 189 αποθήκες καυσίμων που ήταν κλειστές εδώ και πολλές ημέρες, έχει αρθεί από τις δυνάμεις της τάξης, οι δυσκολίες στην προμήθεια καυσίμων συνεχίζονται και σήμερα στη Γαλλία. Ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο οποίος επέκρινε τους αποκλεισμούς ως «μη θεμιτούς», επανέλαβε σήμερα το πρωί ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει «όλα τα εργαλεία» που έχει στη διάθεσή της για να τους σταματήσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης