Ιράκ: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βαγδάτη

Ιράκ: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βαγδάτη

Στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον των συγκεντρωμένων - Ακολούθησαν ισχυρές συγκρούσεις - Αναφορές για μεγάλο αριθμό τραυματισμένων

Ιράκ: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βαγδάτη
Η εισβολή διαδηλωτών στο γραφείο του πρωθυπουργού, στη λεγόμενη «Πράσινη Ζώνη», προκάλεσε την απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα του Ιράκ, τη Βαγδάτη. Όπως ανακοινώθηκε, η επιβολή απαγόρευσης θα ισχύσει «μέχρι νεωτέρας» και σίγουρα έως ότου κατευνάσουν οι ακραίες αντιδράσεις εναντίον της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών που κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό και να μπουν στην Πράσινη Ζώνη. Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις. Οι διαδηλωτές, κυρίως υποστηρικτές του σιίτη ιερωμένου Μοκτάντα Σαντρ, αλλά και μέλη άλλων οργανώσεων και ομάδων, ζητούν μεταρρυθμίσεις και διαμαρτύρονται γιατί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να προωθήσει μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς και να ενισχύσει την ασφάλεια στη χώρα.

Κλείσιμο
Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι συνάντησαν αρχικά ισχυρή αντίσταση από τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά τελικά κατάφεραν να μπουν στην Πράσινη Ζώνη και να εισβάλουν στο γραφείο του πρωθυπουργού, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης