Γερμανία: Δραματική αύξηση των εμπρησμών σε κέντρα φιλοξενίας

Γερμανία: Δραματική αύξηση των εμπρησμών σε κέντρα φιλοξενίας

Φέτος έχουν σημειωθεί ήδη 45 εμπρησμοί - Ιδιαίτερα αυξημένα και τα φαινόμενα λεκτικής βίας μέσω του διαδικτύου σε βάρος των προσφύγων

Γερμανία: Δραματική αύξηση των εμπρησμών σε κέντρα φιλοξενίας
Τα κρούσματα βίας με στόχους κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και ιδιαίτερα οι εμπρησμοί έχουν αυξηθεί κατακόρυφα από τις αρχές του έτους στην χώρα του, επισημαίνει ο αρχηγός της γερμανικής αστυνομίας (BKA), Χόλγκερ Μουνχ.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke, ο Μουνχ αποκαλύπτει ότι φέτος, στη χώρα σημειώθηκαν είδη 45 εμπρησμοί στα εν λόγω κέντρα, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τις αρχές.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι το 2015, τη χρονιά που έφτασαν στη Γερμανία περίπου 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, σημειώθηκαν 92 εμπρησμοί σε κτίρια όπου διέμεναν άνθρωποι οι οποίοι έχουν αιτηθεί άσυλο στη χώρα. 

Η διαφορά με το 2014, όταν οι εμπρησμοί στα κέντρα αυτά ήταν μόλις 6, είναι δραματική.

«Οι δράστες αυτών των εγκληματικών ενεργειών είναι στην πλειονότητά τους άνδρες και περίπου το 80% προέρχονται από την περιοχή όπου διαπράττεται το έγκλημα»
, τονίζει ο αρχηγός της γερμανικής αστυνομίας, σχετικά με το προφίλ των δραστών.

Ο Μουνχ εξέφρασε επίσης ανησυχίες για τα αυξανόμενα φαινόμενα λεκτικής βίας μέσω του διαδικτύου σε βάρος των προσφύγων. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Γερμανία, πολλά μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel, απενεργοποίησαν τη δυνατότητα σχολιασμού από τους αναγνώστες σε θέματα που σχετίζονται με τους πρόσφυγες λόγω της πληθώρας των υβριστικών μηνυμάτων που δέχονταν από τους χρήστες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης