Βίντεο: Τραυματίες έπειτα από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην Κωνσταντινούπολη

Βίντεο: Τραυματίες έπειτα από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην Κωνσταντινούπολη

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - Πιστεύεται ότι ο στόχος ήταν ένα όχημα που αναχωρούσε από το στρατόπεδο

Βίντεο: Τραυματίες έπειτα από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην Κωνσταντινούπολη
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά σε στρατώνα στην περιοχή Σαντζακτεπέ της Κωνσταντινούπολης.

Όπως αναφέρει η τουρκική Hurriyet, επικαλούμενη δηλώσεις του Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν, από την έκρηξη τραυματίστηκαν πέντε στρατιώτες και τρεις πολίτες. Ο ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι άλλοι εφτά υπέστησαν μόνο ελαφριά τραύματα. 

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκρηξη, που έλαβε χώρα στις 16.45 το απόγευμα, προκάλεσε αρκετές ζημιές στα γύρω κτίρια και μαγαζιά, αλλά και σε ένα πούλμαν που αναχωρούσε εκείνη την ώρα από το στρατόπεδο, γεμάτο στρατιώτες. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, υπάρχουν υποψίες ότι ο πραγματικός στόχος της επίθεσης ήταν εκείνο ακριβώς το πούλμαν, αλλά η βόμβα έσκασε για κάποιο λόγο νωρίτερα, όταν το όχημα βρισκόταν περίπου 25 μέτρα μακριά.

Υπενθυμίζεται πως μόλις προ δύο ημερών τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 45 τραυματίστηκαν, έπειτα από επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ).

Το «χτύπημα» πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Μπαγλάρ του Ντιγιάρμπακιρ με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, τα οποία πυροδοτήθηκαν από απόσταση την ώρα που διερχόταν λεωφορείο όπου επέβαιναν αστυνομικοί.

Ανάμεσα στους τραυματίες συγκαταλέγονται 12 αστυνομικοί και πέντε κρατούμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο βαν της αστυνομίας την ώρα της επίθεσης.














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης