Βρετανία: Ρεσεψιονίστ απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να φορέσει ψηλά τακούνια

Βρετανία: Ρεσεψιονίστ απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να φορέσει ψηλά τακούνια

Η Νίκολα Θορπ είδε την πόρτα της εξόδου την πρώτη ημέρα εργασίας της - Δεν αποχωρίστηκε τις άνετες μπαλαρίνες της

Βρετανία: Ρεσεψιονίστ απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να φορέσει ψηλά τακούνια
Μοιάζει απίστευτο κι, όμως, είναι αληθινό: Μία υπάλληλος απολύθηκε την πρώτη  ημέρα εργασίας της από βρετανική εταιρία επειδή αρνήθηκε να φορέσει ψηλοτάκουνα.

Σύμφωνα με καταγγελίες της, η Νίκολα Θορπ, είδε την πόρτα της εξόδου από την εταιρία PwC όπου είχε μόλις προσληφθεί ως ρεσεψιονίστ επειδή απείθησε όταν της ζητήθηκε να αποχωριστεί τις άνετες μπαλαρίνες της για να φορέσει παπούτσια με τακούνι.

Κλείσιμο
Η Θορπ μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC τόνισε πως η αντίδρασή της στο παραπάνω αίτημα ήταν το γέλιο, καθώς δε μπορούσε να φανταστεί πως οι προϊστάμενοι της σοβαρολογούσαν όταν της ζήτησαν να αλλάξει παπούτσια.

«Τους είπα ότι αν μπορούν να μου δώσουν έναν λόγο για τον οποίο τα ίσια παπούτσια θα με εμποδίσουν να κάνω τη δουλειά μου σήμερα τότε θα το κάνω, αλλά δεν μπόρεσαν. Έπρεπε να κάνω βάρδια εννέα ωρών όρθια συνοδεύοντας πελάτες σε αίθουσες συσκέψεων. Είπα ότι δε θα μπορώ να το κάνω αυτό με τακούνια», είπε η Θορπ.

Όταν, μάλιστα, ρώτησε αν και οι άνδρες εργαζόμενοι καλούνται να φορούν ψηλά τακούνια οι προϊστάμενοι γέλασαν, με την ίδια να δηλώνει σοκαρισμένη από τις παραινέσεις σχετικά με την αμφίεση μόνο των γυναικών που εργάζονται στην εταιρία.

«Φοβήθηκα λίγο να μιλήσω, μήπως όλο αυτό γυρίσει εναντίον μου. Αλλά κατάλαβα ότι έπρεπε να μιλήσω γιατί είναι σοβαρό ζήτημα. Είναι και σεξιστικό  θέμα. Πιστεύω ότι οι εταιρίες δεν πρέπει να επιβάλλουν αυτό στις γυναίκες εργαζομένους», πρόσθεσε η Θορπ, η οποία συγκεντρώνει υπογραφές μέσω Διαδικτύου ζητώντας α μπει ένα τέλος στους κανόνες που επιβάλλονται για τα ψηλοτάκουνα. Η προσπάθειά της δε, έχει αγγίξει τις γυναίκες που υποφέρουν φορώντας όλη την ημέρα τακούνια, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερες από 20.000 υπογραφές.

Η εταιρία που προσέλαβε και απέλυσε εν ριπή οφθαλμού την νεαρή γυναίκα επισήμανε πως δεν επιβάλλει η ίδια τους κανόνες, αλλά μία δεύτερη εταιρία που έχει προσλάβει την PwC για τις υπηρεσίες της.

Εκπρόσωπος της δεύτερης εταιρίας εξήγησε πως πράγματι ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες για την αμφίεση των υπαλλήλων τους που συμπεριλαμβάνουν και τα υποδήματα, ωστόσο τόνισε πως έπειτα από την υπόθεση της Θορπ πρόκειται να αναθεωρηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές σε συνεννόηση με τους πελάτες και τα στελέχη της.  



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης