Ιράκ: Τουλάχιστον έξι νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

Ιράκ: Τουλάχιστον έξι νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

Άλλοι 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν - Δύο αστυνομικοί σταμάτησαν τον τζιχαντιστή πριν ενεργοποιήσει το μηχανισμό, θυσιάζοντας τις ζωές τους, αλλά αποσοβώντας το θάνατο δεκάδων άλλων πολιτών

Ιράκ: Τουλάχιστον έξι νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 άλλοι τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας σε χωριό κοντά στην πρωτεύουσα του Ιράκ, τη Βαγδάτη, την Κυριακή.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά και επιχείρησε να εισβάλει σε χώρο όπου διεξαγόταν η κηδεία ενός μέλους της κυβερνητικής παράταξης στο χωριό αλ Νταχάμπ Αμπιγιάντ.

Κλείσιμο
Ο τζιχαντιστής έγινε αντιληπτός από τους δύο αστυνομικούς που επόπτευαν το χώρο, οι οποίοι τον έπιασαν από τα χέρια στην προσπάθειά τους να τον σταματήσουν. Τότε ο βομβιστής αυτοκτονίας εξερράγη, σκοτώνοντας τους δύο ένστολους και τέσσερα ακόμη άτομα.

«Οι αστυνομικοί θυσίασαν τους εαυτούς τους, προκειμένου να σώσουν τον κόσμο που βρισκόταν στο χώρο της κηδείας. Αν δεν τον σταματούσαν, ο απολογισμός των θυμάτων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης